Depresszió, energiahiány, pánik, szorongás


Írások, gondolatok / szombat, január 21st, 2017
Ha tetszik, oszd meg másokkal is!Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Az energiagyógyászatban ezen problémákat az energiaáramlás akadályával magyarázzák. Elakadás van a testmezőben és /vagy a meridiánokban.

A gyökér ok egyéni, ha jól mélyre ásunk, minden esetben el lehet jutni valamiféle lelki – érzelmi problémához, ami ezt az egészet beaktiválta, és az ebből következő stresszhez, ami az immunrendszert is legyengítheti akár. Attól függ, hol tart éppen a stádium, az elején lehetséges, hogy még csak energiahiányt tapasztalunk, vagy csak szorongást, de a következőkben, ha az immunrendszer is instabillá válik már, akkor a szervezet különféle testi betegségre is ajtót nyit ezután.
Ha valaki szülőkén éli át ezt, és környezetében gyermekek is vannak, úgy a gyermekekre is „átragadnak” a tünetek, és hol magatartásprobléma, hol testi betegségek jelentkezhetnek.

Hogy hol és mikor kezdődött az egész? A gyerekkori terheltségek, egyedi élettörténetek megélésénél, vagy még korábbról.

Pszichológusként, energiagyógyászként azt tapasztalom, ha valaki nyitott és fogékony az energia – okokon keresztüli magyarázatokra, és nyitott az alternatív megközelítések irányába, akkor a probléma akár lendületesen is megoldható, azaz viszonylag gyorsan ismét vissza lehet kerülni az életáramlásba. Miért írom, hogy gyorsan? A napok valóban gyorsan telnek, az emberek jellemzően türelmetlenek, és az „instant” megoldásokat keresik. De valamikor már annyira benne van a személy egy adott problémában, hogy gyorsabb, hatékonyabb megoldásokra van szükség: amikor – tapasztalatom szerint – érdemes a hagyományos módszereket alternatív megoldásokkal kiegészíteni. Valójában a segítségre szoruló a fontos, és hogy a helyzetet korrigálni lehessen. Azt tapasztalni, hogy az évekig tartó terápiákon már nem szívesen vesznek részt, bár egy feltáró terápiának óriási önismereti tartalma lehet.

Többen a gyógyszertől szeretnének megszabadulni, mert azok mellékhatásai korlátokat okoznak életük más területein. (Depresszióra, pánikbetegségre kapott gyógyszerek például csökkentik a szexuális képességet, ez főleg férfiaknál okoz igen nagy problémát). Más esetekben a megélt élethelyzet olyan nehéz lehet, hogy a mindennapi élet normál haladását is akadályozza. Ráadásul már sokan nagyon régóta keresnek válaszokat tüneteik megoldására, és – valahol érthető módon – elegük is van már a sokféle próbálkozásból.  Ilyen esetekben fontos, hogy hatékonyabban működjünk közre, és hogy a megoldást is mielőbb megtaláljuk.

Legjobban a pánikproblémás eseteket „szeretem”. Tényleg, nagyon gyorsan lehet sikereket elérni úgy, hogy a kliensünk meg is értette, és fel is dolgozta a gyökerét, sőt, még magasabb szintre tud jutni a megoldások által, mint ahol kezdtük: tudatosságban, életvezetésben, a dolgokra való rálátásban. Ráadásul olyan eszközök elsajátítása által, melyek életre szólnak.

Dr. Bagdy Emőke már sok-sok évvel ezelőtt is azt tanította, hogy a terápiás megoldásoknál nem csak kezelésekre van szükség, hanem pszichoedukációra is. Azaz megértésre, kivel mi és miért történt, és gyógyító eszközök / módszerek átadásra (azaz ne csak halat adjunk, hanem hálót is…).

Ezt képviselem én is.

Annyira jó látni, amikor például harminc év alatti fiatalok 6-10 alkalom után teljesen rendezetten, életüket kézbe véve képesek nemcsak kijönni a szorongás gödréből, hanem életvidáman egy magasabb minőségi szinten folytatni életüket. Ekkor érzem úgy, hogy érdemes volt ennyiféle módszert tanulnom, kicsit lázadozva a hagyományos eljárásokkal szemben, és nyitni arra, amit lassan már a természettudomány is utolér oly formában, hogy a gyakorlati megoldásokban is megjelennek.

Várnai_MyrtillVárnai Myrtill pszichológus (gyermek, felnőtt) alternatív lélekgyógyász
Bejelentkezés: varnaim@fenykozpont.hu
06-20-369-75-96

Ha tetszik, oszd meg másokkal is!Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email