Depresszió, energiahiány, pánik, szorongás


Ha tetszik, oszd meg másokkal is!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Az energiagyógyászatban ezen problémákat az energiaáramlás akadályával magyarázzák. Elakadás van a testmezőben és /vagy a meridiánokban.

A gyökér ok egyéni, ha jól mélyre ásunk, minden esetben el lehet jutni valamiféle lelki – érzelmi problémához, ami ezt az egészet beaktiválta, és az ebből következő stresszhez, ami az immunrendszert is legyengítheti akár. Attól függ, hol tart éppen a stádium, az elején lehetséges, hogy még csak energiahiányt tapasztalunk, vagy csak szorongást, de a következőkben, ha az immunrendszer is instabillá válik már, akkor a szervezet különféle testi betegségre is ajtót nyit ezután.
Ha valaki szülőkén éli át ezt, és környezetében gyermekek is vannak, úgy a gyermekekre is „átragadnak” a tünetek, és hol magatartásprobléma, hol testi betegségek jelentkezhetnek.

Hogy hol és mikor kezdődött az egész? A gyerekkori terheltségek, egyedi élettörténetek megélésénél, vagy még korábbról.

Pszichológusként, energiagyógyászként azt tapasztalom, ha valaki nyitott és fogékony az energia – okokon keresztüli magyarázatokra, és nyitott az alternatív megközelítések irányába, akkor a probléma akár lendületesen is megoldható, azaz viszonylag gyorsan ismét vissza lehet kerülni az életáramlásba. Miért írom, hogy gyorsan? A napok valóban gyorsan telnek, az emberek jellemzően türelmetlenek, és az „instant” megoldásokat keresik. De valamikor már annyira benne van a személy egy adott problémában, hogy gyorsabb, hatékonyabb megoldásokra van szükség: amikor – tapasztalatom szerint – érdemes a hagyományos módszereket alternatív megoldásokkal kiegészíteni. Valójában a segítségre szoruló a fontos, és hogy a helyzetet korrigálni lehessen. Azt tapasztalni, hogy az évekig tartó terápiákon már nem szívesen vesznek részt, bár egy feltáró terápiának óriási önismereti tartalma lehet.

Többen a gyógyszertől szeretnének megszabadulni, mert azok mellékhatásai korlátokat okoznak életük más területein. (Depresszióra, pánikbetegségre kapott gyógyszerek például csökkentik a szexuális képességet, ez főleg férfiaknál okoz igen nagy problémát). Más esetekben a megélt élethelyzet olyan nehéz lehet, hogy a mindennapi élet normál haladását is akadályozza. Ráadásul már sokan nagyon régóta keresnek válaszokat tüneteik megoldására, és – valahol érthető módon – elegük is van már a sokféle próbálkozásból.  Ilyen esetekben fontos, hogy hatékonyabban működjünk közre, és hogy a megoldást is mielőbb megtaláljuk.

Legjobban a pánikproblémás eseteket „szeretem”. Tényleg, nagyon gyorsan lehet sikereket elérni úgy, hogy a kliensünk meg is értette, és fel is dolgozta a gyökerét, sőt, még magasabb szintre tud jutni a megoldások által, mint ahol kezdtük: tudatosságban, életvezetésben, a dolgokra való rálátásban. Ráadásul olyan eszközök elsajátítása által, melyek életre szólnak.

Dr. Bagdy Emőke már sok-sok évvel ezelőtt is azt tanította, hogy a terápiás megoldásoknál nem csak kezelésekre van szükség, hanem pszichoedukációra is. Azaz megértésre, kivel mi és miért történt, és gyógyító eszközök / módszerek átadásra (azaz ne csak halat adjunk, hanem hálót is…).

Ezt képviselem én is.

Annyira jó látni, amikor például harminc év alatti fiatalok 6-10 alkalom után teljesen rendezetten, életüket kézbe véve képesek nemcsak kijönni a szorongás gödréből, hanem életvidáman egy magasabb minőségi szinten folytatni életüket. Ekkor érzem úgy, hogy érdemes volt ennyiféle módszert tanulnom, kicsit lázadozva a hagyományos eljárásokkal szemben, és nyitni arra, amit lassan már a természettudomány is utolér oly formában, hogy a gyakorlati megoldásokban is megjelennek.

Várnai_MyrtillVárnai Myrtill pszichológus (gyermek, felnőtt) alternatív lélekgyógyász
Bejelentkezés: varnaim@fenykozpont.hu
06-20-369-75-96

Ha tetszik, oszd meg másokkal is!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
-->