FÉNYKÖZPONT

Újrahangolás ® Képzési, Tanácsadói és Módszertani Központ

A hagyományos és alternatív pszichológia találkozása – Szolgáltatások és coach képzések

Gyermekcoach képzés – Új

Gyermekcoach képzés indul mindazoknak, akik coachként, szülőként vagy pedagógusként gyermekkel szeretnének foglalkozni professzionális szinten különböző életkorú gyermekek problémájának megoldásában. Egy 9 vagy 17 napból álló folyamat a gyermek életvezetési tanácsadóvá váláshoz.

Kinek szól a tanfolyam?

Társadalmi szintű problémaként megjelenő, gyermekekkel kapcsolatos  helyzetek, problémák megoldásában tevékenyen részt venni kívánók számára indítjuk a foglalkozást, akik saját maguknak illetve családjuknak, vagy tágabb környezetüknek szeretnének segítséget, támogatást nyújtani.

Olyanokat várunk, akik elkötelezettséget éreznek saját megközelítések átformálása kapcsán segíteni környezetüknek és megoldásokat kínálni. Szeretnék ezt a tevékenységet akár főállásban – vállalkozásban végezni.

A gyermekcoach, azaz a gyermek életviteli (lélek és szellemi) tanácsadó, beszélgetések és sajátos foglalkozások sorával segíti, támogatja a hozzá fordulókat, a megoldást keresőket, a változásra kész szülőket, gyermekeket.

A tanfolyam segít saját gyermek nevelésében, megértésében,  problémák, krízisek kezelésében, bármiféle tünet saját forrásból történő rendezésében is. A nevelést átgondoltabbá és könnyebbé teszi, a folyamat során a szülő- gyermekek kapcsolat rendeződni tud, a gyermekek és a szülők végre felszabadultak, boldogok lesznek. Ezáltal az élet arról tud szólni, ami valóban lényeges és fontos.

A tanfolyam nem jogosít fel pszichológiai, pszichoterápiai, terápiás, illetve gyógyítói tevékenység végzésére, de life coaching tevékenységre igen.

gyermek

Speciális tanfolyam, de mitől?

A modulok speciális tartalmától, melyek egyenként is egységet képeznek.

A képzések időpontjai rugalmasan állíthatók össze saját beosztás szerint, a kurzusok folyamatosan indulnak. Az A, B, C modulok egymás után végezhetők, a D modul ezekkel párhuzamosan is.

Állítsd össze képzési naptáradat!

Ezt válaszd, ha ki szeretnéd próbálni a képzést!

Felsőfokú önismeret, Eric Berne: Tranzakcióanalízis (TA) (saját élmény, elmélet, gyakorlat) – 2 nap (Nyitott tréning) 

Azoknak is ajánljuk, akik a teljes tanfolyamot nem kívánják elvégezni, ugyanakkor magukat hatékonyan, gyors módszerrel szeretnék megismerni, illetve formálni, életüket helyes mederbe terelni…

A tranzakcióanalízis, mint komplex módszer modelleken keresztül nagyon frappánsan mutatja meg bárki számára, hogy honnan erednek a problémái (múlt), mi a jelen állapot (azaz mi a „diagnózis”, hol tart a változási folyamatában), valamint hogy mit és hogyan kell változtatni ahhoz, hogy az átalakulás megtörténjen (jövőmunka).

tranzakcióanalitikus tréning

A módszert folyamatosan alkalmazzuk a segítői folyamatokban, az ügyfelek legnagyobb örömére és megelégedésére. Így végre ők is megértik, hogyan működtek eddig, és miért pont úgy. Megtanulják hogyan lehet pár hónap alatt teljesen más működésmódra áttérni, ami elvezeti őket az örömhöz, a boldogsághoz, a nyugalomhoz, a bőséghez..

Általában egy-egy ügyféltalálkozáskor 1-2 modellt veszünk át, és nagyon gyors változás tapasztalható az egyéni, a párkapcsolati és gyermeknevelési területeken is, csak hogy a legfontosabbakat emeljük ki.

Ha szakemberként azt kérdeznék tőlem, hogy mi az, amit szerintem minden embernek el kellene sajátítani a pszichológiából, azt mondanám, hogy ez a pár napos ismeret. Használható az élet minden területén, ha valaki kompetens cselekvőként szeretné életét kézbe venni, és nem csak sodortatni akarja magát az élet zavaros vizén.

Sajnos ez az ismeret nem annyira közismert és elterjedt, mint lennie kellene.

Hogyan használható a módszer?

A tranzakcióanalízis modelljeinek ismerete önmagában óriási változást indukál.

Ugyanakkor, ha valaki szakemberként vagy laikusként illeszteni szeretné saját módszeréhez, jelezzük, hogy nagyszerűen katalizál olyan tanácsadói vagy spirituális módszereket is, mint oldásokat, a théta healing ásásait, SVT-t, a kineziológiát, és sok más hasonló módszertani ág eredményeit, amelynek első lépése a magunkba nézés, a problémák meglátása. Az eredmény tehát az lesz, hogy még gyorsabban célt ér mindaz, amit el szeretnél érni az életedben. Módszertan: tesztek, kérdőívek, elmélet, gyakorlat.

 • Sorskönyv és sorskönyvi folyamatok – Milyen hatásokra, milyen szülői programokat felvéve rakja össze a gyermek a földi életútját, és hogyan alkot ebből forgatókönyvet? Mit tegyünk, ha rájövünk, hogy vannak területek, amikor ez a sorskönyv nem jó, hibás, tévútra vezet, nem ezt szeretnénk élni? Mi van, ha egyes területeken a szülői mintákat éljük? Hogyan változtassunk rajta? (A kurzuson ezt átvizsgáljuk, és a változtatás irányát illetve a lépcsőket akár ott meg is határozhatod.)
 • Én-állapotok – Hogyan és milyen érzés- és gondolati világban létezem, élek, viselkedek? Miért pont úgy, és mi ennek a (sajnálatos) következménye életterületeimre, kapcsolataimra? Hogyan változtassak, hogy környezetemmel (párommal, családommal, szüleimmel, gyermekemmel, még ha az kamasz is) harmonikusan kijöjjek?
 • Tranzakciók  – Milyen kommunikációs helyzeteket alkalmazok? Honnan gyökereznek ezek? Milyen eredményre vezetnek? Honnan származnak a veszekedések, egyet nem értések? Mikor van béke? Boldog vagyok-e attól és abban, amit működtetek? Ha nem, miként változtassak? (Ha döntöttél a változás mellett, akár a tanfolyamon helyben meg is csinálhatjuk).
 • Életpozíciók – Jól vagy-e a bőrödben – minden tekintetben? Ha nem, látni fogod, miért nem. A modell bemutatja, hogy kikkel veszed körül magadat, ha bizonyos helyzetben és állapotban vagy. Ha nem komfortos, boldogító és nem egészséges ez számodra, a lelkednek nem okoz ez örömöt, akkor akár a tanfolyamon is hozhatsz egy döntést, hogy mit szeretnél helyette elérni. A módszer pedig megmutatja, mire és hogyan fókuszálj. Az eredmény: garantáltan el fogsz jutni oda, hogy a pozitív változást el is érd akár pár hét alatt.
 • Stroke-ok, mint elismerés (angol szakszó, fordítása nem lehetséges, de tartalma annál inkább lényeges) – Kaptál-e eleget, vagy megsérültél? Hogyan bántak ezzel a szüleid? Ha valamiben hiányod van, akkor az történik, hogy környezetedtől, párodtól ezt fogod „követelni”, ugyanakkor, ha adja, nem tudod befogadni. Tudod-e, hogy vajon miért nem? A párkapcsolati problémák egy része itt is gyökerezik. Akarod-e korrigálni? A modell megmutatja, hogyan lehet. Ez a modell továbbá összefügg önértékeléseddel, önbizalmaddal, amely oly sok ember életében nagyon alacsony és sérült.
 • Játszmák – Minden játszma vége „dráma”, sírás, haragvás, a szereplők sérülnek benne. Mégis miért csinálja az ember, ha magának és másnak fájdalmat okoz vele? Hogyan lehet kijönni belőle? Milyen berögzült szerepek vannak, amelyeket ilyenkor cipel az ember? Ha van benned ilyen szerep, a kurzuson leteheted. Megtanulod, hogy hogyan mászhatsz ki egy játszmából, ha már elkezdődött, de még inkább azt, hogyan hagyd el életedből a sérülések gyűjtését.
 • Gátló parancsok  – 12 ilyen parancs van, óriási jelentőségű ennek ismerete felnőtt létünkben, és a gyerekeinknél is. Mit okoz, ha ezek közül akár egyet is megkaptál szüleidtől?  Általában 5-7 darabot cipelünk, ezért megy nehezen az élet! Hogyan adjuk át gyermekeinknek? Hogyan csináljuk, hogy ne adjuk tovább? Természetesen megtanulod ezek feloldását is.
 • Szülőtől kapott előírások – Ezek alapján „kormányozod életedet”, és adsz „gázt” életed folyamatának, ugyanakkor van néhány felesleges előírás, amely vagy komoly energiát vesz el tőled és / vagy  megakadályoz abban, hogy egyenes úton saját tervezett, vállalt célod felé haladj. Amikor megszületünk, egy meghatározott mennyiségű életenergiát kapunk. Ezt fordíthatjuk magunkra, de odaadhatjuk persze másnak is. (Érdemes ugyanakkor tudni, hogy más is kapott pont elég energiát az életéhez, de élhet úgy is, hogy folyamatosan a másokét halássza el.) Fontos ismeret ez, hogy ne más életét éld vagy valósítsd meg, és hogy ne csak döcögve adj energiát a dolgaidnak. Szülőtől jövő programok ezek, melyeket megváltoztathatsz.
 • Időstrukturálás – Felgyorsult az idő, vajon jól használom-e fel, vagy elfecsérlem? 6 féle időminőségben mehet el az időm. Vajon miért tartózkodok bizonyos időminőségben többet? Van-e ennek haszna számomra, vagy elfecsérelt időminőségek ezek?  Van-e bennem hárítás bizonyos időminőségben, és hogyan jelentkezhet ez életemben?  Ennek megértése vezet ahhoz, hogy jól gazdálkodjunk életünkkel.  Hogyan hasznosíthatom sokkal jobban az időmet? Miért folyik ki időnként a kezemből? Ha nem felel meg a kapott „diagnózis” magadról, a kurzuson elindulhat a változás.
 • Szerződések magammal, másokkal, az élettel… – A szerződések minket segítő eszközök életünk vezetésében. Segít saját magunk menedzselésében, életünk irányításában, kapcsolatainkban. A szerződésekkel képesek vagyunk arra is, hogy meghúzzuk az egészséges határainkat is (lelki életünkhöz ez elengedhetetlen). Védelmet jelent életünk folyamataiban. A jól működő kapcsolatok feltétele ennek tudatos ismerete: van szóbeli, írásbeli, de elsősorban a tudás erről az eszközről az, ami segíti életünk sikeres menedzselését.
 • Konfliktuskezelés – 5 jellemző konfliktuskezelési mód van, amely árulkodik arról is, hogy a személy harmonikusan működteti-e belső dinamikáját vagy sem. Érdemes megismerni, hogyan oldjuk meg a problémáinkat, továbbá ha a konfliktusok kezelésében diszharmóniát érzékelünk, vagy a konfliktusainkat nem tudjuk jól megoldani. Kulcsot kap ahhoz, miként lehet a megoldási módot eredményessé tenni.

 

Tranzakcióanalízis tréning / TA

Önismeret felsőfokon - (2 nap)
69.000 Ft Ez bruttó ár, számlát adunk, elszámolható.
 • 2020. Március 21. és 22.
  (szombat 10-18 és vasárnap 09-17)

Jelentkezés:

Választott időpont:
2020. Március 21-22

Ki vezeti:

Várnai MyrtillVárnai Myrtill
felnőtt és gyermek szakpszichológus, tanácsadó, tréner, szervezetfejlesztő (közgazdász), alternatív pszichológus, csoportterapeuta, coach tanár

Kérdés esetén engem keress vagy nekem írj!

Evelin - Life CoachHorváth Evelin
Coach, Oktatásszervezés

Telefon:
+36 (20) 340 6519
E-mail:
evelin@ujrahangolas.hu

Helyszín:  1013 Budapest (I. kerület), Attila u. 17.

Helyfoglalás:

15.000 Ft regisztrációs díj befizetésével, amely összeg nem visszatéríthető, de másik alkalomra felhasználható vagy másra átruházható ugyanerre a képzésre.

Utalási adatok:

Számlaszám: 50420874-10001095-00000000,
Takarékbank, Fényközpont Kft.

Az utalás során a közlemény rovatba kérjük feltüntetni az alábbiakat: a jelentkező(k) neve, a tanfolyam(ok) neve (rövidítve is megfelelő).

Jelentkezési határidő:

A jelentkezésről egy visszaigazoló e-mailt kaptok, azonban a korlátozott férőhelyek miatt a részvételt a regisztrációs díj befizetése után tudjuk biztosítani. Amennyiben a tréning indítását megelőző 1-2 hétben láttad meg a hirdetését, és szeretnél még jelentkezni, kérlek, érdeklődj e-mailben vagy telefonon, hogy tudunk-e még számodra helyet biztosítani.

Ezt válaszd, ha az alapokkal szeretnéd kezdeni!

Gyermekcoach képzés Basic

Azok számára összeállított program, akiket a hagyományos gyermekcoaching és annak klasszikus eszköztárai érdekelnek, azzal együtt, amit az új tudományterületek (pl.: kvantumfizika) is már felfedeztek, és a coaching folyamatok során alternatív eszközkínálatot is nyújtanak.

A modul

Felsőfokú önismeret, Eric Berne: Tranzakcióanalízis (TA) (saját élmény, elmélet, gyakorlat) – 2 nap (Nyitott tréning) 

B modul

Gyermek – önismeret és kommunikáció és gyermekcoaching,
tanácsadási technikák, módszerek, gyakorlatok- 4 nap

C modul

Gyermekcoching módszertani gyakorlás – 2 nap

Gyermekcoaching vizsga – 1 nap

 

9 napos  képzés

Összesen: 365.000 Ft

melyet ha egy összegben fizetsz be 55.000 Ft kedvezményt kapsz, azaz 365.000 Ft helyett 310.450 Ft.

Modulonkénti fizetés lehetséges

Bizonyítvány: Gyermekcoach

A bárki által elvégezhető modulokat nyitott modulonként A/Nyitott/ jelöljük. Ezek elvégzése nem kapcsolódik további modulok elvégzéséhez, önálló egységet képeznek. Vannak zárt modulok, ezek egy képzési folyamathoz kapcsolódnak, és csak akkor lehet felvenni, ha más modulokat már elvégeztek. Pl.: C/Zárt/.

A modul

Felsőfokú önismeret, Eric Berne: Tranzakcióanalízis (TA) (saját élmény, elmélet, gyakorlat) – 2 nap (Nyitott tréning) 

Azoknak is ajánljuk, akik a teljes tanfolyamot nem kívánják elvégezni, ugyanakkor magukat hatékonyan, gyors módszerrel szeretnék megismerni, illetve formálni, életüket helyes mederbe terelni…

A tranzakcióanalízis, mint komplex módszer modelleken keresztül nagyon frappánsan mutatja meg bárki számára, hogy honnan erednek a problémái (múlt), mi a jelen állapot (azaz mi a „diagnózis”, hol tart a változási folyamatában), valamint hogy mit és hogyan kell változtatni ahhoz, hogy az átalakulás megtörténjen (jövőmunka).

tranzakcióanalitikus tréning

A módszert folyamatosan alkalmazzuk a segítői folyamatokban, az ügyfelek legnagyobb örömére és megelégedésére. Így végre ők is megértik, hogyan működtek eddig, és miért pont úgy. Megtanulják hogyan lehet pár hónap alatt teljesen más működésmódra áttérni, ami elvezeti őket az örömhöz, a boldogsághoz, a nyugalomhoz, a bőséghez..

Általában egy-egy ügyféltalálkozáskor 1-2 modellt veszünk át, és nagyon gyors változás tapasztalható az egyéni, a párkapcsolati és gyermeknevelési területeken is, csak hogy a legfontosabbakat emeljük ki.

Ha szakemberként azt kérdeznék tőlem, hogy mi az, amit szerintem minden embernek el kellene sajátítani a pszichológiából, azt mondanám, hogy ez a pár napos ismeret. Használható az élet minden területén, ha valaki kompetens cselekvőként szeretné életét kézbe venni, és nem csak sodortatni akarja magát az élet zavaros vizén.

Sajnos ez az ismeret nem annyira közismert és elterjedt, mint lennie kellene.

Hogyan használható a módszer?

A tranzakcióanalízis modelljeinek ismerete önmagában óriási változást indukál.

Ugyanakkor, ha valaki szakemberként vagy laikusként illeszteni szeretné saját módszeréhez, jelezzük, hogy nagyszerűen katalizál olyan tanácsadói vagy spirituális módszereket is, mint oldásokat, a théta healing ásásait, SVT-t, a kineziológiát, és sok más hasonló módszertani ág eredményeit, amelynek első lépése a magunkba nézés, a problémák meglátása. Az eredmény tehát az lesz, hogy még gyorsabban célt ér mindaz, amit el szeretnél érni az életedben. Módszertan: tesztek, kérdőívek, elmélet, gyakorlat.

 • Sorskönyv és sorskönyvi folyamatok – Milyen hatásokra, milyen szülői programokat felvéve rakja össze a gyermek a földi életútját, és hogyan alkot ebből forgatókönyvet? Mit tegyünk, ha rájövünk, hogy vannak területek, amikor ez a sorskönyv nem jó, hibás, tévútra vezet, nem ezt szeretnénk élni? Mi van, ha egyes területeken a szülői mintákat éljük? Hogyan változtassunk rajta? (A kurzuson ezt átvizsgáljuk, és a változtatás irányát illetve a lépcsőket akár ott meg is határozhatod.)
 • Én-állapotok – Hogyan és milyen érzés- és gondolati világban létezem, élek, viselkedek? Miért pont úgy, és mi ennek a (sajnálatos) következménye életterületeimre, kapcsolataimra? Hogyan változtassak, hogy környezetemmel (párommal, családommal, szüleimmel, gyermekemmel, még ha az kamasz is) harmonikusan kijöjjek?
 • Tranzakciók  – Milyen kommunikációs helyzeteket alkalmazok? Honnan gyökereznek ezek? Milyen eredményre vezetnek? Honnan származnak a veszekedések, egyet nem értések? Mikor van béke? Boldog vagyok-e attól és abban, amit működtetek? Ha nem, miként változtassak? (Ha döntöttél a változás mellett, akár a tanfolyamon helyben meg is csinálhatjuk).
 • Életpozíciók – Jól vagy-e a bőrödben – minden tekintetben? Ha nem, látni fogod, miért nem. A modell bemutatja, hogy kikkel veszed körül magadat, ha bizonyos helyzetben és állapotban vagy. Ha nem komfortos, boldogító és nem egészséges ez számodra, a lelkednek nem okoz ez örömöt, akkor akár a tanfolyamon is hozhatsz egy döntést, hogy mit szeretnél helyette elérni. A módszer pedig megmutatja, mire és hogyan fókuszálj. Az eredmény: garantáltan el fogsz jutni oda, hogy a pozitív változást el is érd akár pár hét alatt.
 • Stroke-ok, mint elismerés (angol szakszó, fordítása nem lehetséges, de tartalma annál inkább lényeges) – Kaptál-e eleget, vagy megsérültél? Hogyan bántak ezzel a szüleid? Ha valamiben hiányod van, akkor az történik, hogy környezetedtől, párodtól ezt fogod „követelni”, ugyanakkor, ha adja, nem tudod befogadni. Tudod-e, hogy vajon miért nem? A párkapcsolati problémák egy része itt is gyökerezik. Akarod-e korrigálni? A modell megmutatja, hogyan lehet. Ez a modell továbbá összefügg önértékeléseddel, önbizalmaddal, amely oly sok ember életében nagyon alacsony és sérült.
 • Játszmák – Minden játszma vége „dráma”, sírás, haragvás, a szereplők sérülnek benne. Mégis miért csinálja az ember, ha magának és másnak fájdalmat okoz vele? Hogyan lehet kijönni belőle? Milyen berögzült szerepek vannak, amelyeket ilyenkor cipel az ember? Ha van benned ilyen szerep, a kurzuson leteheted. Megtanulod, hogy hogyan mászhatsz ki egy játszmából, ha már elkezdődött, de még inkább azt, hogyan hagyd el életedből a sérülések gyűjtését.
 • Gátló parancsok  – 12 ilyen parancs van, óriási jelentőségű ennek ismerete felnőtt létünkben, és a gyerekeinknél is. Mit okoz, ha ezek közül akár egyet is megkaptál szüleidtől?  Általában 5-7 darabot cipelünk, ezért megy nehezen az élet! Hogyan adjuk át gyermekeinknek? Hogyan csináljuk, hogy ne adjuk tovább? Természetesen megtanulod ezek feloldását is.
 • Szülőtől kapott előírások – Ezek alapján „kormányozod életedet”, és adsz „gázt” életed folyamatának, ugyanakkor van néhány felesleges előírás, amely vagy komoly energiát vesz el tőled és / vagy  megakadályoz abban, hogy egyenes úton saját tervezett, vállalt célod felé haladj. Amikor megszületünk, egy meghatározott mennyiségű életenergiát kapunk. Ezt fordíthatjuk magunkra, de odaadhatjuk persze másnak is. (Érdemes ugyanakkor tudni, hogy más is kapott pont elég energiát az életéhez, de élhet úgy is, hogy folyamatosan a másokét halássza el.) Fontos ismeret ez, hogy ne más életét éld vagy valósítsd meg, és hogy ne csak döcögve adj energiát a dolgaidnak. Szülőtől jövő programok ezek, melyeket megváltoztathatsz.
 • Időstrukturálás – Felgyorsult az idő, vajon jól használom-e fel, vagy elfecsérlem? 6 féle időminőségben mehet el az időm. Vajon miért tartózkodok bizonyos időminőségben többet? Van-e ennek haszna számomra, vagy elfecsérelt időminőségek ezek?  Van-e bennem hárítás bizonyos időminőségben, és hogyan jelentkezhet ez életemben?  Ennek megértése vezet ahhoz, hogy jól gazdálkodjunk életünkkel.  Hogyan hasznosíthatom sokkal jobban az időmet? Miért folyik ki időnként a kezemből? Ha nem felel meg a kapott „diagnózis” magadról, a kurzuson elindulhat a változás.
 • Szerződések magammal, másokkal, az élettel… – A szerződések minket segítő eszközök életünk vezetésében. Segít saját magunk menedzselésében, életünk irányításában, kapcsolatainkban. A szerződésekkel képesek vagyunk arra is, hogy meghúzzuk az egészséges határainkat is (lelki életünkhöz ez elengedhetetlen). Védelmet jelent életünk folyamataiban. A jól működő kapcsolatok feltétele ennek tudatos ismerete: van szóbeli, írásbeli, de elsősorban a tudás erről az eszközről az, ami segíti életünk sikeres menedzselését.
 • Konfliktuskezelés – 5 jellemző konfliktuskezelési mód van, amely árulkodik arról is, hogy a személy harmonikusan működteti-e belső dinamikáját vagy sem. Érdemes megismerni, hogyan oldjuk meg a problémáinkat, továbbá ha a konfliktusok kezelésében diszharmóniát érzékelünk, vagy a konfliktusainkat nem tudjuk jól megoldani. Kulcsot kap ahhoz, miként lehet a megoldási módot eredményessé tenni.

 

Tranzakcióanalízis tréning / TA

Önismeret felsőfokon - (2 nap)
69.000 Ft Ez bruttó ár, számlát adunk, elszámolható.
 • 2020. Március 21. és 22.
  (szombat 10-18 és vasárnap 09-17)

Jelentkezés:

Választott időpont:
2020. Március 21-22

Ki vezeti:

Várnai MyrtillVárnai Myrtill
felnőtt és gyermek szakpszichológus, tanácsadó, tréner, szervezetfejlesztő (közgazdász), alternatív pszichológus, csoportterapeuta, coach tanár

Kérdés esetén engem keress vagy nekem írj!

Evelin - Life CoachHorváth Evelin
Coach, Oktatásszervezés

Telefon:
+36 (20) 340 6519
E-mail:
evelin@ujrahangolas.hu

Helyszín:  1013 Budapest (I. kerület), Attila u. 17.

Helyfoglalás:

15.000 Ft regisztrációs díj befizetésével, amely összeg nem visszatéríthető, de másik alkalomra felhasználható vagy másra átruházható ugyanerre a képzésre.

Utalási adatok:

Számlaszám: 50420874-10001095-00000000,
Takarékbank, Fényközpont Kft.

Az utalás során a közlemény rovatba kérjük feltüntetni az alábbiakat: a jelentkező(k) neve, a tanfolyam(ok) neve (rövidítve is megfelelő).

Jelentkezési határidő:

A jelentkezésről egy visszaigazoló e-mailt kaptok, azonban a korlátozott férőhelyek miatt a részvételt a regisztrációs díj befizetése után tudjuk biztosítani. Amennyiben a tréning indítását megelőző 1-2 hétben láttad meg a hirdetését, és szeretnél még jelentkezni, kérlek, érdeklődj e-mailben vagy telefonon, hogy tudunk-e még számodra helyet biztosítani.

B modul

Gyermek – önismeret és kommunikáció és gyermekcoaching,
tanácsadási technikák, módszerek, gyakorlatok- 4 nap

Gyermek – önismeret és kommunikáció

A modul célja egyrészt annak megismerése, hogy az A modulban elsajátított modellek hogyan adaptálhatók illetve taníthatók meg a különféle korosztályoknak, hogy az számukra a felnőttekkel (és gyermekekkel) való kommunikáció során stresszmentes, hatékony, eredményes (meg)értést és eligazodást nyújtson világunk és a felnőttek működéséről, kommunikációjukról, kapcsolataik tükrében.

A gyermek tranzakcióanalízis (TA) segíti a gyermekeket eligazodni saját eddigi életükben, a körülöttük lévő felnőtt és gyermekvilágban, segíti a felnőttek és gyermekek közti hatékony kommunikációt, együttműködést.

Cél, hogy a gyermekek – korosztályuknak megfelelő szinten – integratív és kompetens egésszé váljanak, ezt meg is éljék, élvezzék a létet, saját működésüket, illetve a másokkal való (személyes) kommunikációt, együttműködést. Átfogó cél, hogy a gyermekek boldog, kreatív, asszertív, intuitív, egészséges, a társas kapcsolatokban működni tudó, kerek egész emberré váljanak, élvezzék az életet, akárhány évesek is.

(Szakkifejezésekkel – mivel az angol szakszavak jó része sokkal átfogóbb, mint a magyar differenciáltabb szóhasználat.)

Módszert adunk arra, hogy a már megkapott / megszerzett sérüléseket hogyan lehet korrigálni a gyermekeknél.

 • Én-állapotok, tranzakciók– cél, hogy legyen a gyermek örömteli felszabadult ugyanakkor együttműködő, jelen lévő oly módon, hogy az ő önálló léte megmaradjon, ne csorbuljon.
 • Életpozíciók– a gyermek önmagára vonatkozó elfogadására valamint egymás elfogadására való nevelés, együttműködés kialakítása.
 • Stroke-ok, mint elismerés (angol szakszó, fordítása nem lehetséges, de tartalma annál inkább lényeges).FIGYELEM! Önértékelés, önbizalomhiány melegágya ennek rossz kezelése a gyermekeknél!
 • Sorskönyv– életterv kialakítása. A koncepció alapján már a fogantatáskor elindul az életterv megírása, viszont a jelentős folyamatokat 17 éves korra nagyjából fixáljuk. Fontossággal bír annak ismerete, hogy mi íródott már be a gyermeknél, és ez alapján mit kell módosítani, korrigálni nála.
 • Gátló parancsok– 12 ilyen parancs van, a gyermek a szülőktől kapja, óriási jelentőségű ennek ismerete gyermekkorban. Hogyan lehet  felismerni ezt, hogyan lehet korrigálni a gyermeknek saját magának, illetve a szülőknek, pedagógusoknak és a coachoknak?
 • Szülőtől kapott előírások– Gyermekkori felismerés, hogyan tudnak a gyermekek maguk is változtatni ezen.
 • Időstrukturálás– Tartalmas időtöltések értése és kialakítása gyermekeknél.
 • Szerződések másokkal, továbbá a napi rutinok kialakítása– következetesség a gyermeknevelésben, melyben a gyermek is partner.
 • Konfliktuskezelések gyermekkorban, helyes irányba terelés.

Módszertan: tesztek, kérdőívek, elmélet, gyakorlat

Gyermekcoaching, tanácsadási technikák, módszerek, gyakorlatok

Harmincéves tapasztalattal és sok sok tanulmánnyal magunk  mögött azt tanítjuk meg, hogy a gyermekekkel folytatott segítői beszélgetés folyamata hogyan tud a legcélirányosabb lenni, bármilyen életterületen.

Jelszavunk az, hogy hatékonyan haladjunk a gyermek problémáinak megoldásában, fókuszáljunk a gyakorlati megoldásokra, hogy a kívánt változás mihamarabb megtörténjen. Minek is dagonyázzunk, amikor probléma esetén mind a szülőnek, mind a gyermeknek a változásokra mielőbb szükségük van.

A gyermekönismeret és kommunikáció mellett jelen modul tartalmazza a coaching illetve segítői beszélgetéshez szükséges gyakorlati gyermeklélektani folyamatokat. Bárhol végzett már segítői képzést, tanfolyamot a képzésre jelentkező, garantáljuk, hogy még jobban alkalmassá válik az egyén a gyermekek folyamatait, a szülő-gyermek kommunikációt modellek segítségével (is) átlátni, módosítani. Fő cél, hogy a gyermekcoaching folyamata során a gyermekekkel kapcsolatos probléma oldódjon, a gyermekkori devianciák, magatartási és egyéb problémák megoldódjanak. Hatékony módszertani ajánlásokat lehessen nyújtani mind a fiatalnak, mind a gyermekeknek, mind a szülőknek.

A modulban többek között elsajátíthatóak a megfelelő kérdezési és rajzos, vizualizációs technikák, a szimbólumokkal való dolgozás, a vezetett vizualizáció – imagináció – meditáció, az NLP, a fókuszmódszer, a gyakorlati gestalt – pszichodráma – monodráma módszer – sok-sok gyakorlással.

 • Ki az ügyfél a gyermekcoaching során? Kivel kötünk szerződést?
 • A szerződéskötés módszertana.
 • Első találkozás – első beszélgetés (célja, tartalma, keretei). Kivel / kikkel és hogyan.
 • Elvárások a tanácsadóval/tanácsadással szemben. Tanácsadó és a szülők valamint a tanácsadó és a gyermekügyfél viszonya.
 • A tanácsadó /segítő identitása.
 • A folyamat tartalma, kerete.
 • Mik az együttműködést akadályozó tényezők tanácsadói/segítői folyamatban és hogyan kerülhetők el ezek?
 • Tanácsadói/segítői önismeret: milyen erősségekre van szüksége egy gyermektanácsadónak/segítőnek? Én hol vagyok ebben? Hogyan tudja magát alakítani a segítő gyorsan, praktikusan?
 • Tanácsadási / segítői alapelvek – a tanácsadó és az ügyfél biztonsága, mint alapkövetelmény.
 • Tanácsadási / segítői módszerek, eszköztár
  • vizualizáció – imagináció –vezetett meditációs technika (elmélet + bemutatás + gyakorlat)
  • coaching folyamatok szimbólumokkal (elmélet + bemutatás + gyakorlat)
  • fókuszmódszer (elmélet + bemutatás + gyakorlat)
  • relaxációs technikák (elmélet + bemutatás + gyakorlat)
  • javasolt NLP-s gyakorlatok a coachingban (elmélet + bemutatás + gyakorlat)

Módszerek: elmélet, gyakorlat

Időpontok és jelentkezés

Gyermek – önismeret és kommunikáció és gyermekcoaching,tanácsadási technikák, módszerek, gyakorlatok- 4 nap
170.000 Ft Ez bruttó ár, számlát adunk, elszámolható.
 • Az időpontokat a csoport beszéli meg.

Jelentkezés:

Ki vezeti:

Várnai MyrtillVárnai Myrtill
felnőtt és gyermek szakpszichológus, tanácsadó, tréner, szervezetfejlesztő (közgazdász), alternatív pszichológus, csoportterapeuta, coach tanár

Kérdés esetén engem keress vagy nekem írj!

Evelin - Life CoachHorváth Evelin
Coach, Oktatásszervezés

Telefon:
+36 (20) 340 6519
E-mail:
evelin@ujrahangolas.hu

Helyszín:  1013 Budapest (I. kerület), Attila u. 17.

Helyfoglalás:

15.000 Ft regisztrációs díj befizetésével, amely összeg nem visszatéríthető, de másik alkalomra felhasználható vagy másra átruházható ugyanerre a képzésre.

Utalási adatok:

Számlaszám: 50420874-10001095-00000000,
Takarékbank, Fényközpont Kft.

Az utalás során a közlemény rovatba kérjük feltüntetni az alábbiakat: a jelentkező(k) neve, a tanfolyam(ok) neve (rövidítve is megfelelő).

Jelentkezési határidő:

A jelentkezésről egy visszaigazoló e-mailt kaptok, azonban a korlátozott férőhelyek miatt a részvételt a regisztrációs díj befizetése után tudjuk biztosítani. Amennyiben a tréning indítását megelőző 1-2 hétben láttad meg a hirdetését, és szeretnél még jelentkezni, kérlek, érdeklődj e-mailben vagy telefonon, hogy tudunk-e még számodra helyet biztosítani.

C modul

Gyermekcoching módszertani gyakorlás – 2 nap

Gyermekcoaching vizsga – 1 nap

Gyermekcoching módszertani gyakorlás – 2 nap

A képzésen leendő gyermekcoachként elsajátítod és készségszinten begyakorlod azt, hogy a hogyan dolgozz a gyermekekkel illetve szüleikkel, hogyan illeszd bele a tranzakcióanalízist valamint a többi módszert a coahing folyamatba, milyen kérdésekre számíthatsz, és mik azok a sarkalatos pontok, melyek a továbblépést jelentik a későbbi tanácsadási folyamatban.  

A megtanult módszereket ezalatt elmélyíted, a módszert magadévá teszed.  

Tapasztalat szerint a korábbi tanfolyami részek itt tovább mélyülnek önismereti szinten is, az „aha” élmények erőteljesebbek lesznek, a tanácsadói készségek fejlődésével saját változás folyamata tovább tud gyorsulni.

Ez a rész biztosítja számodra azt, hogy készségszinten tudj ügyfeleiddel bánni már a képzést követően is.  

Amennyiben az 5 modulos képzést kívánod elvégezni, úgy ezt a részt elvégezheted az Újrahangolás® tanulásával párhuzamban is.

Időpontok és jelentkezés

Gyermekcoching módszertani gyakorlás – 2 nap
91.000 Ft Ez bruttó ár, számlát adunk, elszámolható.
 • Az időpontokat a csoport beszéli meg.

Jelentkezés:

Ki vezeti:

Várnai MyrtillVárnai Myrtill
felnőtt és gyermek szakpszichológus, tanácsadó, tréner, szervezetfejlesztő (közgazdász), alternatív pszichológus, csoportterapeuta, coach tanár

Kérdés esetén engem keress vagy nekem írj!

Evelin - Life CoachHorváth Evelin
Coach, Oktatásszervezés

Telefon:
+36 (20) 340 6519
E-mail:
evelin@ujrahangolas.hu

Helyszín:  1013 Budapest (I. kerület), Attila u. 17.

Helyfoglalás:

15.000 Ft regisztrációs díj befizetésével, amely összeg nem visszatéríthető, de másik alkalomra felhasználható vagy másra átruházható ugyanerre a képzésre.

Utalási adatok:

Számlaszám: 50420874-10001095-00000000,
Takarékbank, Fényközpont Kft.

Az utalás során a közlemény rovatba kérjük feltüntetni az alábbiakat: a jelentkező(k) neve, a tanfolyam(ok) neve (rövidítve is megfelelő).

Jelentkezési határidő:

A jelentkezésről egy visszaigazoló e-mailt kaptok, azonban a korlátozott férőhelyek miatt a részvételt a regisztrációs díj befizetése után tudjuk biztosítani. Amennyiben a tréning indítását megelőző 1-2 hétben láttad meg a hirdetését, és szeretnél még jelentkezni, kérlek, érdeklődj e-mailben vagy telefonon, hogy tudunk-e még számodra helyet biztosítani.

Gyermekcoaching vizsga – 1 nap

Kérlek, a vizsgát ne a hagyományos szigorú megmérettetéssel fogadd, hanem azzal a törekvéssel állj hozzá, hogy ezzel lezársz egy folyamatot, miközben többször átnézed az anyagot, jól begyakorlod, elmélyíted a tudásod. 

A vizsga célja:

 • az összegzés
 • kérdések átbeszélés
 • további professzionális gyakorlás
 • mélyítés
 • a minőségi munka színvonalának biztosítása a módszer használatára vonatkozóan
 • a vizsgára való felkészülés fázisában a szakember elméleti és gyakorlati ismereteit összegzi, ennek eredményeképpen a munkája minőségbiztosítottá tud válni
 • a képzési folyamat lezárása

Az egynapos vizsga során bemutatsz pár modellt kétszemélyes gyakorlatban, továbbá bemutatod a módszertani gyakorlás során átbeszélt modelleket bemutató saját kezű dossziédat vagy füzetedet.

Ezt a részt elvégezheted az Újrahangolás® tanulásával párhuzamban is.

A három (A – B – C ) modul elvégeztével és a vizsga letételével gyermekcoach bizonyítványt kapsz.  

Időpontok és jelentkezés

Gyermekcoching vizsga – 1 nap
35.000 Ft Ez bruttó ár, számlát adunk, elszámolható.
 • Az időpontokat a csoport beszéli meg.

Jelentkezés:

Ki vezeti:

Várnai MyrtillVárnai Myrtill
felnőtt és gyermek szakpszichológus, tanácsadó, tréner, szervezetfejlesztő (közgazdász), alternatív pszichológus, csoportterapeuta, coach tanár

Kérdés esetén engem keress vagy nekem írj!

Evelin - Life CoachHorváth Evelin
Coach, Oktatásszervezés

Telefon:
+36 (20) 340 6519
E-mail:
evelin@ujrahangolas.hu

Helyszín:  1013 Budapest (I. kerület), Attila u. 17.

Helyfoglalás:

A vizsgadíj befizetésével.

Utalási adatok:

Számlaszám: 50420874-10001095-00000000,
Takarékbank, Fényközpont Kft.

Az utalás során a közlemény rovatba kérjük feltüntetni az alábbiakat: a jelentkező(k) neve, a tanfolyam(ok) neve (rövidítve is megfelelő).

Jelentkezési határidő:

A jelentkezésről egy visszaigazoló e-mailt kaptok, azonban a korlátozott férőhelyek miatt a részvételt a regisztrációs díj befizetése után tudjuk biztosítani. Amennyiben a tréning indítását megelőző 1-2 hétben láttad meg a hirdetését, és szeretnél még jelentkezni, kérlek, érdeklődj e-mailben vagy telefonon, hogy tudunk-e még számodra helyet biztosítani.

Ezt válaszd, ha a Master képzés érdekel! 

Szellemi – lelki gyermekcoach képzés Master az Újrahangolás® módszerével
5 modulos képzés (A Basic képzést is tartalmazza.)

Azok számára összeállított program, akik nyitottak a gyermek problémáinak megoldásában a szellemi (spirituális / transzcendentális) szintű megoldásokra is, akiket a kvantumfizikai tudományos megközelítéseken túl a problémák szellemi – lelki megoldásai is érdeklik.

A modul

Felsőfokú önismeret, Eric Berne: Tranzakcióanalízis (TA) (saját élmény, elmélet, gyakorlat) – 2 nap (Nyitott tréning) 

B modul

Gyermek – önismeret és kommunikáció és gyermekcoaching,
tanácsadási technikák, módszerek, gyakorlatok- 4 nap

C modul

Gyermekcoching módszertani gyakorlás – 2 nap

Gyermekcoaching vizsga – 1 nap

 

D modul

Szellemi–lelki módszertani modul – Újrahangolás® módszertani képzés

E modul

Gyermekcoaching technikák szellemi – lelki megoldási módokkal, kombinált módszerek, gyakorlatok – 2 nap

 

19 napos  képzés (9 Basic nap + 8 Master nap)

Összesen: 824.000 Ft

melyet ha egy összegben fizetsz be 125.000 Ft kedvezményt kapsz, azaz 824.000 Ft helyett 699.000 Ft.

Modulonkénti fizetés lehetséges

Bizonyítvány: Integratív gyermekcoach és Újrahangolás® konzulens

A komplett cél az, hogy a coach / szülő/ pedagógus/ segítő szakember átfogó ismereteivel és eszköztárával bátran, könnyedén tudjon sokféle módszer között választani, az ügyfele egyéni sajátosságát és problémáját nézve.

A képzés komplex oklevéllel, bizonyítvánnyal zárul. Egyrészt az A+B+C modulok elvégzésével általános Gyermekcoach tanusítványt kap a résztvevő, továbbá a 4. és  5. rész sikeres teljesítésével Lelki – szellemi gyermekcoach tanustíványt is.

A Tranzakcióanalízis (TA) és az Újrahangolás®-i modulok önállóan és párhuzamosan is elvégezhetőek, a vizsgák később is lerakhatók.

A módszertani képzéseket viszont nem lehet megcserélni, azaz az E modul előtt a C modult szükséges elvégezni.

Rugalmas képzés, ha valamelyik modul időpontja nem megfelelő, van lehetőség későbbi időpontokban folytatni illetve befejezni a képzést. A tanfolyamok folyamatosan indulnak.

Állítsd össze naptáradat, hogy mely időpontokban jók neked a képzések!

A modul

Felsőfokú önismeret, Eric Berne: Tranzakcióanalízis (TA) (saját élmény, elmélet, gyakorlat) – 2 nap (Nyitott tréning) 

Azoknak is ajánljuk, akik a teljes tanfolyamot nem kívánják elvégezni, ugyanakkor magukat hatékonyan, gyors módszerrel szeretnék megismerni, illetve formálni, életüket helyes mederbe terelni…

A tranzakcióanalízis, mint komplex módszer modelleken keresztül nagyon frappánsan mutatja meg bárki számára, hogy honnan erednek a problémái (múlt), mi a jelen állapot (azaz mi a „diagnózis”, hol tart a változási folyamatában), valamint hogy mit és hogyan kell változtatni ahhoz, hogy az átalakulás megtörténjen (jövőmunka).

tranzakcióanalitikus tréning

A módszert folyamatosan alkalmazzuk a segítői folyamatokban, az ügyfelek legnagyobb örömére és megelégedésére. Így végre ők is megértik, hogyan működtek eddig, és miért pont úgy. Megtanulják hogyan lehet pár hónap alatt teljesen más működésmódra áttérni, ami elvezeti őket az örömhöz, a boldogsághoz, a nyugalomhoz, a bőséghez..

Általában egy-egy ügyféltalálkozáskor 1-2 modellt veszünk át, és nagyon gyors változás tapasztalható az egyéni, a párkapcsolati és gyermeknevelési területeken is, csak hogy a legfontosabbakat emeljük ki.

Ha szakemberként azt kérdeznék tőlem, hogy mi az, amit szerintem minden embernek el kellene sajátítani a pszichológiából, azt mondanám, hogy ez a pár napos ismeret. Használható az élet minden területén, ha valaki kompetens cselekvőként szeretné életét kézbe venni, és nem csak sodortatni akarja magát az élet zavaros vizén.

Sajnos ez az ismeret nem annyira közismert és elterjedt, mint lennie kellene.

Hogyan használható a módszer?

A tranzakcióanalízis modelljeinek ismerete önmagában óriási változást indukál.

Ugyanakkor, ha valaki szakemberként vagy laikusként illeszteni szeretné saját módszeréhez, jelezzük, hogy nagyszerűen katalizál olyan tanácsadói vagy spirituális módszereket is, mint oldásokat, a théta healing ásásait, SVT-t, a kineziológiát, és sok más hasonló módszertani ág eredményeit, amelynek első lépése a magunkba nézés, a problémák meglátása. Az eredmény tehát az lesz, hogy még gyorsabban célt ér mindaz, amit el szeretnél érni az életedben. Módszertan: tesztek, kérdőívek, elmélet, gyakorlat.

 • Sorskönyv és sorskönyvi folyamatok – Milyen hatásokra, milyen szülői programokat felvéve rakja össze a gyermek a földi életútját, és hogyan alkot ebből forgatókönyvet? Mit tegyünk, ha rájövünk, hogy vannak területek, amikor ez a sorskönyv nem jó, hibás, tévútra vezet, nem ezt szeretnénk élni? Mi van, ha egyes területeken a szülői mintákat éljük? Hogyan változtassunk rajta? (A kurzuson ezt átvizsgáljuk, és a változtatás irányát illetve a lépcsőket akár ott meg is határozhatod.)
 • Én-állapotok – Hogyan és milyen érzés- és gondolati világban létezem, élek, viselkedek? Miért pont úgy, és mi ennek a (sajnálatos) következménye életterületeimre, kapcsolataimra? Hogyan változtassak, hogy környezetemmel (párommal, családommal, szüleimmel, gyermekemmel, még ha az kamasz is) harmonikusan kijöjjek?
 • Tranzakciók  – Milyen kommunikációs helyzeteket alkalmazok? Honnan gyökereznek ezek? Milyen eredményre vezetnek? Honnan származnak a veszekedések, egyet nem értések? Mikor van béke? Boldog vagyok-e attól és abban, amit működtetek? Ha nem, miként változtassak? (Ha döntöttél a változás mellett, akár a tanfolyamon helyben meg is csinálhatjuk).
 • Életpozíciók – Jól vagy-e a bőrödben – minden tekintetben? Ha nem, látni fogod, miért nem. A modell bemutatja, hogy kikkel veszed körül magadat, ha bizonyos helyzetben és állapotban vagy. Ha nem komfortos, boldogító és nem egészséges ez számodra, a lelkednek nem okoz ez örömöt, akkor akár a tanfolyamon is hozhatsz egy döntést, hogy mit szeretnél helyette elérni. A módszer pedig megmutatja, mire és hogyan fókuszálj. Az eredmény: garantáltan el fogsz jutni oda, hogy a pozitív változást el is érd akár pár hét alatt.
 • Stroke-ok, mint elismerés (angol szakszó, fordítása nem lehetséges, de tartalma annál inkább lényeges) – Kaptál-e eleget, vagy megsérültél? Hogyan bántak ezzel a szüleid? Ha valamiben hiányod van, akkor az történik, hogy környezetedtől, párodtól ezt fogod „követelni”, ugyanakkor, ha adja, nem tudod befogadni. Tudod-e, hogy vajon miért nem? A párkapcsolati problémák egy része itt is gyökerezik. Akarod-e korrigálni? A modell megmutatja, hogyan lehet. Ez a modell továbbá összefügg önértékeléseddel, önbizalmaddal, amely oly sok ember életében nagyon alacsony és sérült.
 • Játszmák – Minden játszma vége „dráma”, sírás, haragvás, a szereplők sérülnek benne. Mégis miért csinálja az ember, ha magának és másnak fájdalmat okoz vele? Hogyan lehet kijönni belőle? Milyen berögzült szerepek vannak, amelyeket ilyenkor cipel az ember? Ha van benned ilyen szerep, a kurzuson leteheted. Megtanulod, hogy hogyan mászhatsz ki egy játszmából, ha már elkezdődött, de még inkább azt, hogyan hagyd el életedből a sérülések gyűjtését.
 • Gátló parancsok  – 12 ilyen parancs van, óriási jelentőségű ennek ismerete felnőtt létünkben, és a gyerekeinknél is. Mit okoz, ha ezek közül akár egyet is megkaptál szüleidtől?  Általában 5-7 darabot cipelünk, ezért megy nehezen az élet! Hogyan adjuk át gyermekeinknek? Hogyan csináljuk, hogy ne adjuk tovább? Természetesen megtanulod ezek feloldását is.
 • Szülőtől kapott előírások – Ezek alapján „kormányozod életedet”, és adsz „gázt” életed folyamatának, ugyanakkor van néhány felesleges előírás, amely vagy komoly energiát vesz el tőled és / vagy  megakadályoz abban, hogy egyenes úton saját tervezett, vállalt célod felé haladj. Amikor megszületünk, egy meghatározott mennyiségű életenergiát kapunk. Ezt fordíthatjuk magunkra, de odaadhatjuk persze másnak is. (Érdemes ugyanakkor tudni, hogy más is kapott pont elég energiát az életéhez, de élhet úgy is, hogy folyamatosan a másokét halássza el.) Fontos ismeret ez, hogy ne más életét éld vagy valósítsd meg, és hogy ne csak döcögve adj energiát a dolgaidnak. Szülőtől jövő programok ezek, melyeket megváltoztathatsz.
 • Időstrukturálás – Felgyorsult az idő, vajon jól használom-e fel, vagy elfecsérlem? 6 féle időminőségben mehet el az időm. Vajon miért tartózkodok bizonyos időminőségben többet? Van-e ennek haszna számomra, vagy elfecsérelt időminőségek ezek?  Van-e bennem hárítás bizonyos időminőségben, és hogyan jelentkezhet ez életemben?  Ennek megértése vezet ahhoz, hogy jól gazdálkodjunk életünkkel.  Hogyan hasznosíthatom sokkal jobban az időmet? Miért folyik ki időnként a kezemből? Ha nem felel meg a kapott „diagnózis” magadról, a kurzuson elindulhat a változás.
 • Szerződések magammal, másokkal, az élettel… – A szerződések minket segítő eszközök életünk vezetésében. Segít saját magunk menedzselésében, életünk irányításában, kapcsolatainkban. A szerződésekkel képesek vagyunk arra is, hogy meghúzzuk az egészséges határainkat is (lelki életünkhöz ez elengedhetetlen). Védelmet jelent életünk folyamataiban. A jól működő kapcsolatok feltétele ennek tudatos ismerete: van szóbeli, írásbeli, de elsősorban a tudás erről az eszközről az, ami segíti életünk sikeres menedzselését.
 • Konfliktuskezelés – 5 jellemző konfliktuskezelési mód van, amely árulkodik arról is, hogy a személy harmonikusan működteti-e belső dinamikáját vagy sem. Érdemes megismerni, hogyan oldjuk meg a problémáinkat, továbbá ha a konfliktusok kezelésében diszharmóniát érzékelünk, vagy a konfliktusainkat nem tudjuk jól megoldani. Kulcsot kap ahhoz, miként lehet a megoldási módot eredményessé tenni.

 

Tranzakcióanalízis tréning / TA

Önismeret felsőfokon - (2 nap)
69.000 Ft Ez bruttó ár, számlát adunk, elszámolható.
 • 2020. Március 21. és 22.
  (szombat 10-18 és vasárnap 09-17)

Jelentkezés:

Választott időpont:
2020. Március 21-22

Ki vezeti:

Várnai MyrtillVárnai Myrtill
felnőtt és gyermek szakpszichológus, tanácsadó, tréner, szervezetfejlesztő (közgazdász), alternatív pszichológus, csoportterapeuta, coach tanár

Kérdés esetén engem keress vagy nekem írj!

Evelin - Life CoachHorváth Evelin
Coach, Oktatásszervezés

Telefon:
+36 (20) 340 6519
E-mail:
evelin@ujrahangolas.hu

Helyszín:  1013 Budapest (I. kerület), Attila u. 17.

Helyfoglalás:

15.000 Ft regisztrációs díj befizetésével, amely összeg nem visszatéríthető, de másik alkalomra felhasználható vagy másra átruházható ugyanerre a képzésre.

Utalási adatok:

Számlaszám: 50420874-10001095-00000000,
Takarékbank, Fényközpont Kft.

Az utalás során a közlemény rovatba kérjük feltüntetni az alábbiakat: a jelentkező(k) neve, a tanfolyam(ok) neve (rövidítve is megfelelő).

Jelentkezési határidő:

A jelentkezésről egy visszaigazoló e-mailt kaptok, azonban a korlátozott férőhelyek miatt a részvételt a regisztrációs díj befizetése után tudjuk biztosítani. Amennyiben a tréning indítását megelőző 1-2 hétben láttad meg a hirdetését, és szeretnél még jelentkezni, kérlek, érdeklődj e-mailben vagy telefonon, hogy tudunk-e még számodra helyet biztosítani.

B modul

Gyermek – önismeret és kommunikáció és gyermekcoaching,
tanácsadási technikák, módszerek, gyakorlatok- 4 nap

Gyermek – önismeret és kommunikáció

A modul célja egyrészt annak megismerése, hogy az A modulban elsajátított modellek hogyan adaptálhatók illetve taníthatók meg a különféle korosztályoknak, hogy az számukra a felnőttekkel (és gyermekekkel) való kommunikáció során stresszmentes, hatékony, eredményes (meg)értést és eligazodást nyújtson világunk és a felnőttek működéséről, kommunikációjukról, kapcsolataik tükrében.

A gyermek tranzakcióanalízis (TA) segíti a gyermekeket eligazodni saját eddigi életükben, a körülöttük lévő felnőtt és gyermekvilágban, segíti a felnőttek és gyermekek közti hatékony kommunikációt, együttműködést.

Cél, hogy a gyermekek – korosztályuknak megfelelő szinten – integratív és kompetens egésszé váljanak, ezt meg is éljék, élvezzék a létet, saját működésüket, illetve a másokkal való (személyes) kommunikációt, együttműködést. Átfogó cél, hogy a gyermekek boldog, kreatív, asszertív, intuitív, egészséges, a társas kapcsolatokban működni tudó, kerek egész emberré váljanak, élvezzék az életet, akárhány évesek is.

(Szakkifejezésekkel – mivel az angol szakszavak jó része sokkal átfogóbb, mint a magyar differenciáltabb szóhasználat.)

Módszert adunk arra, hogy a már megkapott / megszerzett sérüléseket hogyan lehet korrigálni a gyermekeknél.

 • Én-állapotok, tranzakciók– cél, hogy legyen a gyermek örömteli felszabadult ugyanakkor együttműködő, jelen lévő oly módon, hogy az ő önálló léte megmaradjon, ne csorbuljon.
 • Életpozíciók– a gyermek önmagára vonatkozó elfogadására valamint egymás elfogadására való nevelés, együttműködés kialakítása.
 • Stroke-ok, mint elismerés (angol szakszó, fordítása nem lehetséges, de tartalma annál inkább lényeges).FIGYELEM! Önértékelés, önbizalomhiány melegágya ennek rossz kezelése a gyermekeknél!
 • Sorskönyv– életterv kialakítása. A koncepció alapján már a fogantatáskor elindul az életterv megírása, viszont a jelentős folyamatokat 17 éves korra nagyjából fixáljuk. Fontossággal bír annak ismerete, hogy mi íródott már be a gyermeknél, és ez alapján mit kell módosítani, korrigálni nála.
 • Gátló parancsok– 12 ilyen parancs van, a gyermek a szülőktől kapja, óriási jelentőségű ennek ismerete gyermekkorban. Hogyan lehet  felismerni ezt, hogyan lehet korrigálni a gyermeknek saját magának, illetve a szülőknek, pedagógusoknak és a coachoknak?
 • Szülőtől kapott előírások– Gyermekkori felismerés, hogyan tudnak a gyermekek maguk is változtatni ezen.
 • Időstrukturálás– Tartalmas időtöltések értése és kialakítása gyermekeknél.
 • Szerződések másokkal, továbbá a napi rutinok kialakítása– következetesség a gyermeknevelésben, melyben a gyermek is partner.
 • Konfliktuskezelések gyermekkorban, helyes irányba terelés.

Módszertan: tesztek, kérdőívek, elmélet, gyakorlat

Gyermekcoaching, tanácsadási technikák, módszerek, gyakorlatok

Harmincéves tapasztalattal és sok sok tanulmánnyal magunk  mögött azt tanítjuk meg, hogy a gyermekekkel folytatott segítői beszélgetés folyamata hogyan tud a legcélirányosabb lenni, bármilyen életterületen.

Jelszavunk az, hogy hatékonyan haladjunk a gyermek problémáinak megoldásában, fókuszáljunk a gyakorlati megoldásokra, hogy a kívánt változás mihamarabb megtörténjen. Minek is dagonyázzunk, amikor probléma esetén mind a szülőnek, mind a gyermeknek a változásokra mielőbb szükségük van.

A gyermekönismeret és kommunikáció mellett jelen modul tartalmazza a coaching illetve segítői beszélgetéshez szükséges gyakorlati gyermeklélektani folyamatokat. Bárhol végzett már segítői képzést, tanfolyamot a képzésre jelentkező, garantáljuk, hogy még jobban alkalmassá válik az egyén a gyermekek folyamatait, a szülő-gyermek kommunikációt modellek segítségével (is) átlátni, módosítani. Fő cél, hogy a gyermekcoaching folyamata során a gyermekekkel kapcsolatos probléma oldódjon, a gyermekkori devianciák, magatartási és egyéb problémák megoldódjanak. Hatékony módszertani ajánlásokat lehessen nyújtani mind a fiatalnak, mind a gyermekeknek, mind a szülőknek.

A modulban többek között elsajátíthatóak a megfelelő kérdezési és rajzos, vizualizációs technikák, a szimbólumokkal való dolgozás, a vezetett vizualizáció – imagináció – meditáció, az NLP, a fókuszmódszer, a gyakorlati gestalt – pszichodráma – monodráma módszer – sok-sok gyakorlással.

 • Ki az ügyfél a gyermekcoaching során? Kivel kötünk szerződést?
 • A szerződéskötés módszertana.
 • Első találkozás – első beszélgetés (célja, tartalma, keretei). Kivel / kikkel és hogyan.
 • Elvárások a tanácsadóval/tanácsadással szemben. Tanácsadó és a szülők valamint a tanácsadó és a gyermekügyfél viszonya.
 • A tanácsadó /segítő identitása.
 • A folyamat tartalma, kerete.
 • Mik az együttműködést akadályozó tényezők tanácsadói/segítői folyamatban és hogyan kerülhetők el ezek?
 • Tanácsadói/segítői önismeret: milyen erősségekre van szüksége egy gyermektanácsadónak/segítőnek? Én hol vagyok ebben? Hogyan tudja magát alakítani a segítő gyorsan, praktikusan?
 • Tanácsadási / segítői alapelvek – a tanácsadó és az ügyfél biztonsága, mint alapkövetelmény.
 • Tanácsadási / segítői módszerek, eszköztár
  • vizualizáció – imagináció –vezetett meditációs technika (elmélet + bemutatás + gyakorlat)
  • coaching folyamatok szimbólumokkal (elmélet + bemutatás + gyakorlat)
  • fókuszmódszer (elmélet + bemutatás + gyakorlat)
  • relaxációs technikák (elmélet + bemutatás + gyakorlat)
  • javasolt NLP-s gyakorlatok a coachingban (elmélet + bemutatás + gyakorlat)

Módszerek: elmélet, gyakorlat

Időpontok és jelentkezés

Gyermek – önismeret és kommunikáció és gyermekcoaching,tanácsadási technikák, módszerek, gyakorlatok- 4 nap
170.000 Ft Ez bruttó ár, számlát adunk, elszámolható.
 • Az időpontokat a csoport beszéli meg.

Jelentkezés:

Ki vezeti:

Várnai MyrtillVárnai Myrtill
felnőtt és gyermek szakpszichológus, tanácsadó, tréner, szervezetfejlesztő (közgazdász), alternatív pszichológus, csoportterapeuta, coach tanár

Kérdés esetén engem keress vagy nekem írj!

Evelin - Life CoachHorváth Evelin
Coach, Oktatásszervezés

Telefon:
+36 (20) 340 6519
E-mail:
evelin@ujrahangolas.hu

Helyszín:  1013 Budapest (I. kerület), Attila u. 17.

Helyfoglalás:

15.000 Ft regisztrációs díj befizetésével, amely összeg nem visszatéríthető, de másik alkalomra felhasználható vagy másra átruházható ugyanerre a képzésre.

Utalási adatok:

Számlaszám: 50420874-10001095-00000000,
Takarékbank, Fényközpont Kft.

Az utalás során a közlemény rovatba kérjük feltüntetni az alábbiakat: a jelentkező(k) neve, a tanfolyam(ok) neve (rövidítve is megfelelő).

Jelentkezési határidő:

A jelentkezésről egy visszaigazoló e-mailt kaptok, azonban a korlátozott férőhelyek miatt a részvételt a regisztrációs díj befizetése után tudjuk biztosítani. Amennyiben a tréning indítását megelőző 1-2 hétben láttad meg a hirdetését, és szeretnél még jelentkezni, kérlek, érdeklődj e-mailben vagy telefonon, hogy tudunk-e még számodra helyet biztosítani.

C modul

Gyermekcoching módszertani gyakorlás – 2 nap

Gyermekcoaching vizsga – 1 nap

Gyermekcoching módszertani gyakorlás – 2 nap

A képzésen leendő gyermekcoachként elsajátítod és készségszinten begyakorlod azt, hogy a hogyan dolgozz a gyermekekkel illetve szüleikkel, hogyan illeszd bele a tranzakcióanalízist valamint a többi módszert a coahing folyamatba, milyen kérdésekre számíthatsz, és mik azok a sarkalatos pontok, melyek a továbblépést jelentik a későbbi tanácsadási folyamatban.  

A megtanult módszereket ezalatt elmélyíted, a módszert magadévá teszed.  

Tapasztalat szerint a korábbi tanfolyami részek itt tovább mélyülnek önismereti szinten is, az „aha” élmények erőteljesebbek lesznek, a tanácsadói készségek fejlődésével saját változás folyamata tovább tud gyorsulni.

Ez a rész biztosítja számodra azt, hogy készségszinten tudj ügyfeleiddel bánni már a képzést követően is.  

Amennyiben az 5 modulos képzést kívánod elvégezni, úgy ezt a részt elvégezheted az Újrahangolás® tanulásával párhuzamban is.

Időpontok és jelentkezés

Gyermekcoching módszertani gyakorlás – 2 nap
91.000 Ft Ez bruttó ár, számlát adunk, elszámolható.
 • Az időpontokat a csoport beszéli meg.

Jelentkezés:

Ki vezeti:

Várnai MyrtillVárnai Myrtill
felnőtt és gyermek szakpszichológus, tanácsadó, tréner, szervezetfejlesztő (közgazdász), alternatív pszichológus, csoportterapeuta, coach tanár

Kérdés esetén engem keress vagy nekem írj!

Evelin - Life CoachHorváth Evelin
Coach, Oktatásszervezés

Telefon:
+36 (20) 340 6519
E-mail:
evelin@ujrahangolas.hu

Helyszín:  1013 Budapest (I. kerület), Attila u. 17.

Helyfoglalás:

15.000 Ft regisztrációs díj befizetésével, amely összeg nem visszatéríthető, de másik alkalomra felhasználható vagy másra átruházható ugyanerre a képzésre.

Utalási adatok:

Számlaszám: 50420874-10001095-00000000,
Takarékbank, Fényközpont Kft.

Az utalás során a közlemény rovatba kérjük feltüntetni az alábbiakat: a jelentkező(k) neve, a tanfolyam(ok) neve (rövidítve is megfelelő).

Jelentkezési határidő:

A jelentkezésről egy visszaigazoló e-mailt kaptok, azonban a korlátozott férőhelyek miatt a részvételt a regisztrációs díj befizetése után tudjuk biztosítani. Amennyiben a tréning indítását megelőző 1-2 hétben láttad meg a hirdetését, és szeretnél még jelentkezni, kérlek, érdeklődj e-mailben vagy telefonon, hogy tudunk-e még számodra helyet biztosítani.

Gyermekcoaching vizsga – 1 nap

Kérlek, a vizsgát ne a hagyományos szigorú megmérettetéssel fogadd, hanem azzal a törekvéssel állj hozzá, hogy ezzel lezársz egy folyamatot, miközben többször átnézed az anyagot, jól begyakorlod, elmélyíted a tudásod. 

A vizsga célja:

 • az összegzés
 • kérdések átbeszélés
 • további professzionális gyakorlás
 • mélyítés
 • a minőségi munka színvonalának biztosítása a módszer használatára vonatkozóan
 • a vizsgára való felkészülés fázisában a szakember elméleti és gyakorlati ismereteit összegzi, ennek eredményeképpen a munkája minőségbiztosítottá tud válni
 • a képzési folyamat lezárása

Az egynapos vizsga során bemutatsz pár modellt kétszemélyes gyakorlatban, továbbá bemutatod a módszertani gyakorlás során átbeszélt modelleket bemutató saját kezű dossziédat vagy füzetedet.

Ezt a részt elvégezheted az Újrahangolás® tanulásával párhuzamban is.

A három (A – B – C ) modul elvégeztével és a vizsga letételével gyermekcoach bizonyítványt kapsz.  

Időpontok és jelentkezés

Gyermekcoching vizsga – 1 nap
35.000 Ft Ez bruttó ár, számlát adunk, elszámolható.
 • Az időpontokat a csoport beszéli meg.

Jelentkezés:

Ki vezeti:

Várnai MyrtillVárnai Myrtill
felnőtt és gyermek szakpszichológus, tanácsadó, tréner, szervezetfejlesztő (közgazdász), alternatív pszichológus, csoportterapeuta, coach tanár

Kérdés esetén engem keress vagy nekem írj!

Evelin - Life CoachHorváth Evelin
Coach, Oktatásszervezés

Telefon:
+36 (20) 340 6519
E-mail:
evelin@ujrahangolas.hu

Helyszín:  1013 Budapest (I. kerület), Attila u. 17.

Helyfoglalás:

A vizsgadíj befizetésével.

Utalási adatok:

Számlaszám: 50420874-10001095-00000000,
Takarékbank, Fényközpont Kft.

Az utalás során a közlemény rovatba kérjük feltüntetni az alábbiakat: a jelentkező(k) neve, a tanfolyam(ok) neve (rövidítve is megfelelő).

Jelentkezési határidő:

A jelentkezésről egy visszaigazoló e-mailt kaptok, azonban a korlátozott férőhelyek miatt a részvételt a regisztrációs díj befizetése után tudjuk biztosítani. Amennyiben a tréning indítását megelőző 1-2 hétben láttad meg a hirdetését, és szeretnél még jelentkezni, kérlek, érdeklődj e-mailben vagy telefonon, hogy tudunk-e még számodra helyet biztosítani.

D modul

Szellemi–lelki módszertani modul – Újrahangolás® módszertani képzés

 Szellemi–lelki folyamatok és Újrahangolás® alapok
(öncoaching, családi coaching, elmélet és gyakorlat)
2+2 nap (Nyitott tréning)

__________________________

Szellemi – lelki alapok, öncoaching, elmélet, gyakorlat – Első 2 nap

Azon munkahipotézisre épít, hogy az ember multidimenzionális lény, azaz testből, lélekből és szellemből áll. A jelenkori modern pszichológiának nagy hiánya és egyben problémája is (ezért is éli sajnos válságkorát, hiszen több esetben sem válaszokat, sem módszereket nem tud adni a megoldások keresőinek) – írom ezt klinikai szakpszichológusként, alternatív pszichológusként és felnőtt és gyermek coachként is –, hogy csak a jelen fizikai életünket veszi figyelembe (azaz a megfogantatástól a halálig tart az élet), és sem az igazi múltját, sem a jövőjét (transzcendencia) még csak meg sem említi.

Sajnos ezzel egy olyan helyzetet teremt, hogy az egyéni élet sorskerekéből kiragad mondjuk egy forgásnyit, és igyekszik azt úgy „tálalni”, hogy megszületésünkkor nem volt semmi, halálunk után szintén semmi nem lesz, de igyekezz értelmes és boldog életet élni… de minek is?

Mitől van az, hogy számtalan problémára nincs jelen életbeli magyarázat, sem megoldás? Minek engedjem el a haragomat, az igazságomat, a hatalomvágyamat, önzőségemet és legyek, kedves, szeretetteljes?

Olyan tudatlanságban élhetünk akár, hogy azt sem tudjuk, hogy mitől betegszünk meg, mitől mennek tönkre párkapcsolataink, vagy mitől jönnek komoly anyagi veszteségek.

Kinek szól?

Azoknak ajánljuk a képzést, akik szeretnének tágabb perspektívából rálátni az életre, és / vagy ezen kérdésekre nyitottak, és a megoldásokat – többek között –  innen is szeretnék meríteni.

Azon segítő szakembereknek is ajánljuk, akik új, hatékony, önálló vagy kiegészítő módszerre, új megközelítésre vágynak ügyfeleinek problémák megoldására során. Alapszinten az egyéni elakadásokra fókuszálunk.

 Témák 

 • Teremtés, eredetünk, jövőnk
 • Mi értelme az életnek, merre tartunk?
 • Honnan tudható az, hogy tiszta az egyén kapcsolódása és tiszta az energetikája?
 • Mit okoz a nem megfelelő kapcsolódás és a problémás testmező? Hogyan jelentkezik ez (testi betegségekben, viselkedésbeli zavarokkal)?
 • Mitől nem működnek az életfeladatok – energia szintű magyarázatok, hibás programok? Elementálok, entitások stb.
 • Életünket, kapcsolatainkat, működéseinket befolyásoló energiák, ezek csoportosítása, kezelése.
 • Gátló programok kivételének gyors technikája.
 • Megoldások – módszerek a fenti problematikákra – végre hatékonyan.
 • Területek, amelyek az elsajátított módszerekkel javíthatók: egyéni elakadások, gyermeknevelés, párkapcsolat, munkahelyi és anyagi gondok, egészség.
 • Módszertan: elmélet, gyakorlat

Az  Újrahangolás® alapfokú tréning az Újrahangolás® konzulens, a Life coach, Párkapcsolati coach, Business Coach, Integratív Gyermek coach, Egységtanos® képzés tanfolyamok első része is, mely önállóan is elvégezhető.

D modul
1. Szellemi–lelki folyamatok és Újrahangolás® alapok
(öncoaching, családi coaching, elmélet és gyakorlat)
2+2 nap (Nyitott tréning)

__________________________

Hozzátartozók, saját gyermek coachingja, elmélet, gyakorlat – Második 2 nap

Cél az, hogy képessé válj saját magad, családod, gyermeked alapvető betegségeit, lelki zavarait kezelni, rendezni, öngyógyítással egészségessé tenni. Fókuszálunk a mindennapi élet alaptörvényeinek megismerésére, hogy magadban, kapcsolataidban (társ, munkahely, család), gyermekeidben a harmóniát, békét meg tudd teremteni.

Mindehhez kell egy szellemi módszer, ami átfogóan tud segíteni, ez pedig az Újrahangolás®, Várnai Myrtill pszichológus által létrehozott komplex módszer, magában foglalja a tanítást = értést, modelleket, a tisztítás / oldást, illetve a tiszta kapcsolódást. Jelenleg nincsen más olyan komplex módszer, ami a szellemi világ dolgaiban értést ad, továbbá egyben tisztít, old, rendez, és biztosítja a felsőbbik én tiszta kapcsolódását.

Coach képzésünk a többféle hagyományos integratív elemeken túl az Újrahangolás® eszközére, modelljeivel dolgozik, a lelki – szellemi változáshoz ez egy 8 éve bevált, nagyon jól működő coaching eszköz, ami igazi változást tud eredményezni.

A módszerről bővebben ide kattintva tudsz tájékozódni.

Megoldásokat fogsz megtalálni akár évek, évtizedek megoldatlan problémáira (magad számára, valamint párkapcsolatnál, gyermekeidnél, családi működésekben, anyagiakban, testi és lelki megakadásokra, betegségekre is).

 • A mentális és lelki egészség alapja (ez szülőként és párkapcsolati témában érintetteknek is elsődlegesen fontos) a jelen és a generációs minták ismerete, felismerése és módosítása. Minden fő életterületet átvizsgálunk és megtanulod a megoldásának, feloldásának módját és új programok elsajátítását. (Életterületek, melyekre a generációk és sorsdöntések rányomták a bélyeget: mentális-lelki egészség, testi betegség / egészség, életszemlélet, párkapcsolatok és egyéb kapcsolatok alakítása, gyermeknevelés, anyagi dolgok).
 • Mélyebben érteni fogod a testi betegségek kialakulásának lelki –  transzcendentális  motívumait, továbbá azon betegségek eredőjét, melyek a szellemi – felsőbbik én szinthez kapcsolódnak. (Ezeket tudja nehezen orvosolni a hagyományos ellátás.). Ismerni fogod a prevenciót, és ha már a környezetedben valaki bekerült a betegségbe, (meg)értéssel, kiegészítő támogatással tudsz neki segíteni. Képessé válsz saját magad öngyógyítással is segíteni, továbbá családod, gyermeked alapvető betegségeit, zavarait kezelni, rendezni, kiegészítő elemként egészségessé tenni. ( Nem helyettesíti az orvosi ellátást!)
 • Áttekintjük az alapkérdéseket: miért vagyok a világon, mi az életfeladatom, munkaterületem, miben és hogyan tudnék boldog lenni, és ezek vonatkozásában az anyagi elakadások áttekintése, megoldásának, oldásának módjai, generációs minták tükrében, az Újrahangolás® módszerével.
 • A gyermeknevelést más perspektívába teszi. Új módszereket, technikákat ad a gyermekek testi–lelki egészségének megőrzéséhez, helyreállításához. Technikát ad a gyermek képességeinek emeléséhez, fejlesztéséhez, valamint az iskolai követelmények során a tudásanyagok hatékony elsajátításához. Képessé válsz gyermeked képességeit magasabb szintre hozni, hogy azok a tanulási eredményekben is megjelenjenek és közben gyereked sokkal könnyebben, örömtelibben tanuljon. (Nem képességfejlesztő foglalkozásokról és szakkörökről hallasz majd itt, nem is közös képességfejlesztési módszerekről…) Ha a gyermek téma éppen nem aktuális (még/már) nálad, saját magad formálását fogod megérteni, és az elsajátított ismereteket alkalmazni.
 • Megismered a párkapcsolat szellemi szintű kapcsolódásának törvényeit. Érteni fogod, honnan eredeztethető a nehéz illetve a jól működő párkapcsolat, fogod tudni ezt változtatni, annak ellenére is, ha a társad nem partner még a változásban, a te szellemi folyamataidra.  Megérted és elsajátítod a párkapcsolat formálásának szelíd módját, lehetőségeit, perspektíváit. Hasznos ismeret ez akkor is, ha van párkapcsolatod, és akkor is, ha még nincs. 

Kinek ajánljuk: 

Azoknak a hétköznapi embereknek, családanyáknak, apukáknak, idősnek, fiatalnak, akik a mindennapi gondoktól lelki és/vagy testi megakadással küzdenek, akár olyannal is, amit a mai lélek illetve orvostudomány még nem teljesen vagy egyáltalán nem tud kezelni, rendezni.

Azoknak is szól a tanfolyam, akik segítő szakmában vannak, vagy természetgyógyászok, és eszköztárukat bővíteni, frissíteni szeretnék.

A tanfolyam az Újrahangolás® konzulens, a Life coach, a Párkapcsolati coach,a  Business Coach, az Integratív Gyermek Coach, az Egységtanos® képzés tanfolyamok része is, mely önállóan is elvégezhető.

Időpontok és jelentkezés

Szellemi – lelki alapok, öncoaching, elmélet, gyakorlat - Első 2 nap
69.000 Ft Ez bruttó ár, számlát adunk, elszámolható.
 • Március 28-29
  (szombat 10.00-18.00, vasárnap 9.00-17.00)

Jelentkezés az első két napra:

Választott időpont:
Március 28-29

Ki vezeti:

Várnai MyrtillVárnai Myrtill
felnőtt és gyermek szakpszichológus, tanácsadó, tréner, szervezetfejlesztő (közgazdász), alternatív pszichológus, csoportterapeuta, coach tanár

Időpontok és jelentkezés

Hozzátartozók, saját gyermek coachingja, elmélet, gyakorlat - Második 2 nap
69.000 Ft Ez bruttó ár, számlát adunk, elszámolható.
 • Az időpontokat a csoport beszéli meg.
  .

Itt jelentkezz, ha érdekel a második 2 nap

Kérdés esetén engem keress vagy nekem írj!

Evelin - Life CoachHorváth Evelin
Coach, Oktatásszervezés

Telefon:
+36 (20) 340 6519
E-mail:
evelin@ujrahangolas.hu

D Modul
Szellemi–lelki folyamatok módszertana és Újrahangolás® felsőfok
(a professzionális szellemi-lelki coaching eszköz elsajátítása,  elmélet és gyakorlat)
2 nap

A szellemi szintű coach fő módszere az Újrahangolás® (tanítás + elengedés / tisztítás + kapcsolódás). Ebben a gyakorlatorientált részben tudod begyakorolni az Újrahangolás® teljes komplex módszerét és részleteiben az egyes elemeket.  Mindazon területtel fogsz tudni dolgozni ügyfeleidnél, amiket az előző 4 napban megtisztítottál, megtanultál.

Ez a rész tesz képessé arra, hogy teljes segítői folyamatokat láss el egy személy által hozott, megoldásra váró témában.

Akkor ajánlott, ha

 • otthoni és családi körben professzionális szinten akarod végezni a segítést, és mélyíteni szeretnéd tudásod, vagy
 • ha mások professzionális segítőjévé akarsz válnia módszerben, vagy
 • ha professzionális szinten szeretnéd végezni az Újrahangolást®, mint segítő, coaching eszközt
 • vagy ha már praktizálsz, és saját módszeredbe szeretnéd beilleszteni a kezelési eljárást, technikákat

Megtanulod

 • az Újrahangolás® módszerét alkalmazni,
 • az Újrahangolás®-hoz kapcsolódó tanítást átadni,
 • az Újrahangolás®-t professzionálisan használni mások segítésére.

Ez az alapja annak is, hogy Újrahangolás® konzulenssé válj.

(Későbbre vonatkozó információk a módszer használatára vonatkozóan: az Újrahangolás® konzulensi cím használatának feltétele a kapcsolódó vizsga valamint látogatási és szupervíziós gyakorlat.

Az Újrahangolás® szerzőik által védett módszer, a minőségbiztosítás és a módszer tisztaságának fenntartása miatt a következőket szükséges ismerned:

 • Ha az Újrahangolás® módszer nevét, amit alkalmazol munkádban, honlapon, nyomtatott, írott vagy szóbeli formában használni szeretnéd, akkor ehhez akkor tudunk hozzájárulni, ha kéthavonta továbbképzéseken találkozunk, ahol további tanításokat, gyakorlásokat kapsz, valamint magad életére és továbbhaladására vonatkozó tisztítási, oldási folyamatokat.
 • Ez szükséges és elengedhetetlen része annak, hogy a módszer tiszta maradjon, és a brand mint márka, saját javadat, bevételedet, minőségi munkádat és az ügyfelek minőségi ellátását biztosítsa.)

Időpontok és jelentkezés

ÚJRAHANGOLÁS® – felsőfok - 2 nap
69.000 Ft Ez bruttó ár, számlát adunk, elszámolható.
 • Az időpontokat a csoport beszéli meg.
  .

Jelentkezés:

Ki vezeti:

Várnai MyrtillVárnai Myrtill
felnőtt és gyermek szakpszichológus, tanácsadó, tréner, szervezetfejlesztő (közgazdász), alternatív pszichológus, csoportterapeuta, coach tanár

Kérdés esetén engem keress vagy nekem írj!

Evelin - Life CoachHorváth Evelin
Coach, Oktatásszervezés

Telefon:
+36 (20) 340 6519
E-mail:
evelin@ujrahangolas.hu

Helyszín:  1013 Budapest (I. kerület), Attila u. 17.

Helyfoglalás:

15.000 Ft regisztrációs díj befizetésével, amely összeg nem visszatéríthető, de másik alkalomra felhasználható vagy másra átruházható ugyanerre a képzésre.

Utalási adatok:

Számlaszám: 50420874-10001095-00000000,
Takarékbank, Fényközpont Kft.

Az utalás során a közlemény rovatba kérjük feltüntetni az alábbiakat: a jelentkező(k) neve, a tanfolyam(ok) neve (rövidítve is megfelelő).

Jelentkezési határidő:

A jelentkezésről egy visszaigazoló e-mailt kaptok, azonban a korlátozott férőhelyek miatt a részvételt a regisztrációs díj befizetése után tudjuk biztosítani. Amennyiben a tréning indítását megelőző 1-2 hétben láttad meg a hirdetését, és szeretnél még jelentkezni, kérlek, érdeklődj e-mailben vagy telefonon, hogy tudunk-e még számodra helyet biztosítani.

D Modul
Szellemi–lelki folyamatok módszertanának és az Újrahangolás®-nak vizsga előkészítése
1 nap modulzáró vizsga előkészítő

Amennyiben Szellemi- lelki Life coach Master szeretnél lenni, egy modulzáró vizsgát szükséges letenned. Erre egy gyakorlati nappal és konzultációval tudsz felkészülni.

1 napos vizsga előkészítő és 1 napos vizsga biztosítja azt, hogy minőségi coach legyél.

A vizsga előkészítő célja:

 • az összegzés,
 • kérdések átbeszélés,
 • további professzionális gyakorlás,
 • mélyítés.

A vizsga célja:

 • a minőségi munka színvonalának biztosítása a módszer használatára vonatkozóan,
 • a vizsgára való felkészülés fázisában a szakember elméleti és gyakorlati ismereteit összegzi, ennek eredményeképpen a munkája minőségbiztosítottá tud válni,
 • a képzési folyamat lezárása.

Amennyiben az Újrahangolás® módszere megtetszik, lehetőséged nyílik arra is, hogy Újrahangolás® konzulenssé válj, ehhez már csak szupervíziós és hospitálási munkák kellenek. Bővebb felvilágosítást a képzésen kapsz, illetve az Újrahangolás konzulens képzésnél olvashatsz. (Ide kattintva.)

Elegendő tapasztalat után az Újrahangolás® konzulens alkalmassá válhat, illetve jelentkezhet  trénerségre, azaz Újrahangolás® oktató lehet. Ennek feltétele az Újrahangolás® Oktatási, Tanácsadói és Módszertani Központ Újrahangolás® trénerképzésének elvégzése.

Időpontok és jelentkezés

ÚJRAHANGOLÁS® – Vizsgaelőkészítő
1 nap
35.000 Ft Ez bruttó ár, számlát adunk, elszámolható.
 • Az időpontokat a csoport beszéli meg.
  .

Jelentkezés:

Ki vezeti:

Várnai MyrtillVárnai Myrtill
felnőtt és gyermek szakpszichológus, tanácsadó, tréner, szervezetfejlesztő (közgazdász), alternatív pszichológus, csoportterapeuta, coach tanár

Kérdés esetén engem keress vagy nekem írj!

Evelin - Life CoachHorváth Evelin
Coach, Oktatásszervezés

Telefon:
+36 (20) 340 6519
E-mail:
evelin@ujrahangolas.hu

Helyszín:  1013 Budapest (I. kerület), Attila u. 17.

Helyfoglalás:

a vizsga előkészítő teljes díjának elutalásával.

Utalási adatok:

Számlaszám: 50420874-10001095-00000000,
Takarékbank, Fényközpont Kft.

Az utalás során a közlemény rovatba kérjük feltüntetni az alábbiakat: a jelentkező(k) neve, a tanfolyam(ok) neve (rövidítve is megfelelő).

Jelentkezési határidő:

A jelentkezésről egy visszaigazoló e-mailt kaptok, azonban a korlátozott férőhelyek miatt a részvételt a regisztrációs díj befizetése után tudjuk biztosítani. Amennyiben a tréning indítását megelőző 1-2 hétben láttad meg a hirdetését, és szeretnél még jelentkezni, kérlek, érdeklődj e-mailben vagy telefonon, hogy tudunk-e még számodra helyet biztosítani.

D Modul
Szellemi–lelki folyamatok módszertana és Újrahangolás® felsőfok
1 nap modulzáró vizsga

A vizsga célja:

 • a minőségi munka színvonalának biztosítása a szellemi – lelki life coaching  módszerének használatára vonatkozóan
 • a vizsgára való felkészülés fázisában a szakember elméleti és gyakorlati ismereteit összegzi, ennek eredményeképpen a munkája minőségbiztosítottá tud válni
 • a képzési folyamat lezárása

Elegendő tapasztalat után az Újrahangolás® konzulens alkalmassá válhat illetve jelentkezhet  trénerségre, azaz Újrahangolás® oktató lehet. Ennek feltétele az Újrahangolás® Oktatási, tanácsadói és Módszertani Központ Újrahangolás® trénerképzésének elvégzése.

Időpontok és jelentkezés

ÚJRAHANGOLÁS® Vizsga
1 nap
35.000 Ft Ez bruttó ár, számlát adunk, elszámolható.
 • Az időpontokat a csoport beszéli meg.
  .

Jelentkezés:

Ki vezeti:

Várnai MyrtillVárnai Myrtill
felnőtt és gyermek szakpszichológus, tanácsadó, tréner, szervezetfejlesztő (közgazdász), alternatív pszichológus, csoportterapeuta, coach tanár

Kérdés esetén engem keress vagy nekem írj!

Evelin - Life CoachHorváth Evelin
Coach, Oktatásszervezés

Telefon:
+36 (20) 340 6519
E-mail:
evelin@ujrahangolas.hu

Helyszín:  1013 Budapest (I. kerület), Attila u. 17.

Helyfoglalás:

a vizsga teljes díjának elutalásával.

Utalási adatok:

Számlaszám: 50420874-10001095-00000000,
Takarékbank, Fényközpont Kft.

Az utalás során a közlemény rovatba kérjük feltüntetni az alábbiakat: a jelentkező(k) neve, a tanfolyam(ok) neve (rövidítve is megfelelő).

Jelentkezési határidő:

A jelentkezésről egy visszaigazoló e-mailt kaptok, azonban a korlátozott férőhelyek miatt a részvételt a regisztrációs díj befizetése után tudjuk biztosítani. Amennyiben a tréning indítását megelőző 1-2 hétben láttad meg a hirdetését, és szeretnél még jelentkezni, kérlek, érdeklődj e-mailben vagy telefonon, hogy tudunk-e még számodra helyet biztosítani.

E modul

Gyermekcoaching technikák szellemi – lelki megoldási módokkal, kombinált módszerek, gyakorlatok – 2 nap

A modul során olyan gyakorlati módszerek, eszközök elsajátítása történik meg, amelyek szellemi – lelki szinten, személyre szabottan tudnak segíteni az elakadásokban, attól függően, hogy az ügyféllel a matériában, vagy lelki – szellemi síkokban is lehet dolgozni.

Tapasztalatunk alapján, ha az ügyfél inkább az anyagi világban van, de a coach ugyanakkor háttérmunkában alkalmazni tudja a szellemi – lelki szintek eszköztárának egy részét is, hatékonyabb és gyorsabb változásokkal tudja segíteni ügyfeleit. Viszont ha direktben tud dolgokat kivitelezni, akkor a gyermekproblémák megoldásának hatékonysága a többszörösére tud növekedni, legyen az szellemi – lelki változásokban jártas gyermekcoach vagy szülő vagy pedagógus.

A modulban olyan alternatív technikák alkalmazása sajátítható el, melyek nemcsak a tudati – viselkedési szinten, hanem a lelki – szellemi – tudatalatti szinten is hatnak oly módon, hogy  – bár arról az ügyfél világszemléletétől függően vagy beszélünk, vagy sem, ennek ellenére a szellem és lélek strukturális szintjein is létrejön a változás. Ezen esetekben a materiában nem vagy nehezen megoldható problémák is orvoslásra kerül(het)nek.

Az alternatív gyermekcoach képzésen elsajátítható lesz:

 • az Újrahangolás®egyes elemei gyermekekre formázva;
 • n.: „párhuzamos alternatív módszerek” (azaz a gyermek alkot, játszik, a coach ugyanakkor – miközben annak alkotásában, játékában részt vesz –, párhuzamosan szellemi – lelki struktúrákat is korrigál);
 • a szellemi – lelki gyermecoach képes lesz a gyermekek paranormális észleléseit értelmezni, kezelni;
 • a szülőkkel együtt hatékony megoldásokkal segíteni a gyermek félelmeit, devianciáit, magatartásproblémáit, viselkedészavarait, személyiségmegakadásait, szorongásait;
 • megismerhető lesz a Bach virágterápiás szemlélet és annak módszere, mint ajánlható folyamatsegítő alkalmazás
 • sokféle egyéb alternatív technika, amelyek végre hatékonyan alkalmazhatók a GYERMEKNEVELÉSben. Új módszerek, újrafogalmazások, technikák, pszichológiai és alternatív tapasztalatok alapján coachoknak és szülőknek egyaránt:
 • Hallottál olyan szülőtől gyerekéről mesélni, aki nem ismeri a dackorszakot, a hisztit, a kiskamasz és a klasszikus nagykamasz kort saját megtapasztalásában?
 • Akinél a tizenhét éves kamasz fiú is puszival válik el szüleitől a sulitól és szinte nap mint nap elmondja, hogy szeretlek anya, apa?
 • Hallottál olyan szülőtől a gyermek képességeiről beszélni, hogy a ronda írásból (mozgásterápia és képességfejlesztő foglalkozások nélkül is) gyöngybetűs írás lett – fiú létére?
 • … ahol a drog nem téma
 • … ahol a gyermeket nem kell félteni a bulizástól
 • … ahol a kamasz képes a határait betartani, megtartani
 • … ahol a gyermek képes jó döntéseket hozni (hiszen akkor fogják őt megkínálni droggal, cigivel, alkohollal, amikor te nem vagy ott, és neki kell tudni úgy döntenie, hogy NEM)
 • Tudod-e, hogy hogyan lehet olyanná formálni gyermekedet, aki felelős tanulásért, dolgaiért, jövőjéért, jelenlegi környezetéért?
 • Ha szülőként fontos a gyermek iskolai teljesítménye, tudod-e, hogyan segíthetsz gyermeked képességeit magasabb szintre hozni, hogy azok a tanulási eredményekben is megjelenjenek és közben gyereked sokkal könnyebben, örömtelibben tanuljon? (Nem képességfejlesztő foglalkozásokról és szakkörökről hallasz majd itt, nem is közös képességfejlesztési módszerekről…)
 • Ha gondolkodsz felelősségteljes coachként illetve szülőként, akkor átgondoltad-e, hogy a legtöbb esetben A GYERMEKEKNEK NINCS JÓ MODELLJÜK SEM? Hogyan lehet ezt alternatív módszerekkel orvosolni?
 • A módszerek alkalmazásával a szülői eszköztárat óriásira lehet növelni a gyermeknevelésében – olyan, mintha eddig egy fióknyi eszköztárad lett volna, most egy gardróbszekrényire fogsz ráismerni, és a határtalan lehetőségre.

Megértést adunk, hogy mitől és hogyan lehet más módszerekkel is dolgozni, mindezeket tudományosan is igazolható alapkutatásokra építve, melyek ugyan még nincsenek elterjedve, ugyanakkor a jövő megoldását fogják jelenteni. Miért kínlódjon a szülő a gyermekkel, és miért kínlódjon maga a gyermek, ha ez nem szükséges? (Ha a módszereket valaki elsajátítja, az maga is fog változni, könnyen – könnyedén). Az új technikákat gyakorlati, szakmai tapasztalatok is igazolják.

 • A képzés során megtanulható lesz, hogyan lehet jó és kiegyensúlyozott szülő- gyermek kapcsolatot kialakítani;
 • megoldásokat adunk  akár évek, évtizedek megoldatlan problémáira (gyermekeknél és a szülő számára is);
 • értést adunk, mi a módszere a jó és helyes értékrend tényleges megvalósításának gyermekeknél (nem csak álom); egyben megtanulható, hogyan kivitelezhető mindez;
 • ha kibillentek otthon a dolgok, megtanulható a dolgok helyére illesztésének alapjai;
 • a szülő hozzájut a beteljesüléshez, amit az örömteli gyermekvárás során elképzelt magának, s hozzájut egyben az öröm, béke megvalósulásához a gyermek, és a család életében, vonatkozásában. Megélheti azt, hogy öröm szülőnek lenni (nem kínlódás, kötelesség, aggódás, kétség). Vagyis jól érzi magát a gyermeknevelésben.

A komplett cél az, hogy a coach / szülő/ pedagógus/ segítő szakember átfogó ismereteivel és eszköztárával bátran, könnyedén tudjon sokféle módszer között választani, az ügyfele egyéni sajátosságát és problémáját nézve.

A képzés komplex oklevéllel, bizonyítvánnyal zárul. Egyrészt az A+B+C modulok elvégzésével általános Gyermekcoach tanusítványt kap a résztvevő, továbbá a 4. és  5. rész sikeres teljesítésével Lelki – szellemi gyermekcoach tanustíványt is.

Bizonyítvány: Integratív gyermekcoach és Újrahangolás® konzulens

Időpontok és jelentkezés

Gyermekcoaching technikák szellemi – lelki megoldási módokkal, kombinált módszerek, gyakorlatok - 2 nap
91.000 Ft Ez bruttó ár, számlát adunk, elszámolható.
 • Az időpontokat a csoport beszéli meg.
  .

Jelentkezés:

Ki vezeti:

Várnai MyrtillVárnai Myrtill
felnőtt és gyermek szakpszichológus, tanácsadó, tréner, szervezetfejlesztő (közgazdász), alternatív pszichológus, csoportterapeuta, coach tanár

Kérdés esetén engem keress vagy nekem írj!

Evelin - Life CoachHorváth Evelin
Coach, Oktatásszervezés

Telefon:
+36 (20) 340 6519
E-mail:
evelin@ujrahangolas.hu

Helyszín:  1013 Budapest (I. kerület), Attila u. 17.

Helyfoglalás:

15.000 Ft regisztrációs díj befizetésével, amely összeg nem visszatéríthető, de másik alkalomra felhasználható vagy másra átruházható ugyanerre a képzésre.

 

Utalási adatok:

Számlaszám: 50420874-10001095-00000000,
Takarékbank, Fényközpont Kft.

Az utalás során a közlemény rovatba kérjük feltüntetni az alábbiakat: a jelentkező(k) neve, a tanfolyam(ok) neve (rövidítve is megfelelő).

Jelentkezési határidő:

A jelentkezésről egy visszaigazoló e-mailt kaptok, azonban a korlátozott férőhelyek miatt a részvételt a regisztrációs díj befizetése után tudjuk biztosítani. Amennyiben a tréning indítását megelőző 1-2 hétben láttad meg a hirdetését, és szeretnél még jelentkezni, kérlek, érdeklődj e-mailben vagy telefonon, hogy tudunk-e még számodra helyet biztosítani.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email