Szellemi – lelki életviteli tanácsadói tanfolyam (life coaching)


Ha tetszik, oszd meg másokkal is!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

A spiritualitás és a pszichológia találkozása…

Egy 12 napból álló folyamat a lelki-életvezetési tanácsadóvá váláshoz 4 modulban, melyek egyenként is egységet képeznek.

A modul (1.modul) – Önismeret, Eric Berne: Tranzakcióanalízis (saját élmény, magas fokú önismeret, tanácsadás egyben)

D modul (2.modul) – Szellemi – spirituális – lelki életvezetés és gyakorlatok

F modul (3.modul) – Coaching (tanácsadási) technikák, módszerek, gyakorlatok

G modul (4.modul) – Integratív coaching /tanácsadási technikák, módszerek a gyakorlatban

Az “A” és D modul önállóan is elvégezhető.


coachingKiknek szól a tanfolyam?

Társadalmi szintű problémaként megjelenő, életvezetéssel, testi – lelki – szellemi egészséggel kapcsolatos tünetek, problémák, helyzetek megoldásában tevékenyen részt venni kívánók számára indítjuk a foglalkozást, akik saját maguknak illetve családjuknak, barátaiknak, ismerőseiknek vagy tágabb környezetüknek szeretnének segítséget, támogatást nyújtani.

Olyanokat várunk, akik elkötelezettséget éreznek saját megközelítések átformálása kapcsán segíteni környezetüknek és megoldásokat kínálni. Szeretnék ezt a tevékenységet akár főállásban – vállalkozásban végezni.

A foglalkozás a segítő beszélgetési folyamathoz nyújt ismereteket, melyet sok esetben masszőrök, pedagógusok, egészségügyben dolgozók, illetve egyéb segítői szakmákban tevékenykedők is végeznek.

Az életviteli (lélek és szellemi) tanácsadó beszélgetések sorával segíti, támogatja a hozzá fordulókat, a megoldást keresőket, a változásra kész embereket.

A tanfolyam nem jogosít fel pszichológiai, pszichoterápiai, terápiás, illetve gyógyítói tevékenység végzésére, de life coaching tevékenységre igen.

Speciális tanfolyam, de mitől?

A modulok speciális tartalmától, melyek egyenként is elvégezhetőek.

 

A modul (1.modul, Nyitott) – Eric Berne: Tranzakcióanalízis (saját élmény, magas fokú önismeret, tanácsadás egyben)

Azoknak is ajánljuk, akik a teljes tanfolyamot nem kívánják elvégezni, ugyanakkor magukat hatékonyan, gyors módszerrel szeretnék megismerni, illetve formálni, életüket helyes mederbe terelni..

A tranzakcióanalízis, mint komplex módszer modelleken keresztül nagyon frappánsan mutatja meg bárki számára, hogy honnan erednek a problémái (múlt), mi a jelen állapot (azaz mi a „diagnózis”, hol tart a változási folyamatában), valamint hogy mit és hogyan kell változtatni ahhoz, hogy az átalakulás megtörténjen (jövőmunka)..

A módszert folyamatosan alkalmazzuk a segítői folyamatokban, az ügyfelek legnagyobb örömére és megelégedésére. Így végre ők is megértik, hogyan működtek eddig, és miért pont úgy. Megtanulják hogyan lehet pár hónap alatt teljesen más működésmódra áttérni, ami elvezeti őket az örömhöz, a boldogsághoz, a nyugalomhoz, a bőséghez..

Általában egy-egy ügyféltalálkozáskor 1-2 modellt veszünk át, és nagyon gyors változás tapasztalható az egyéni, a párkapcsolati és gyermeknevelési területeken is, csak hogy a legfontosabbakat emeljük ki.

Ha szakemberként azt kérdeznék tőlem, hogy mi az, amit szerintem minden embernek el kellene sajátítani a pszichológiából, azt mondanám, hogy ez a pár napos ismeret. Használható az élet minden területén, ha valaki kompetens cselekvőként szeretné életét kézbe venni, és nem csak sodortatni akarja magát az élet zavaros vizén.

Sajnos ez az ismeret nem annyira közismert és elterjedt, mint lennie kellene.

Témák / modellek (szakkifejezésekkel – mivel az angol szakszavak jó része sokkal átfogóbb, mint a magyar differenciáltabb szóhasználat):

 • Sorskönyv és sorskönyvi folyamatok – Milyen hatásokra, milyen szülői programokat felvéve rakja össze a gyermek a földi életútját, és hogyan alkot ebből forgatókönyvet? Mit tegyünk, ha rájövünk, hogy vannak területek, amikor ez a sorskönyv nem jó, hibás, tévútra vezet, nem ezt szeretnénk élni? Mi van, ha egyes területeken a szülői mintákat éljük? Hogyan változtassunk rajta? (A kurzuson ezt átvizsgáljuk, és a változtatás irányát illetve a lépcsőket akár már ott meg is határozhatod.)
 • Én-állapotok – Hogyan és milyen érzés-, és gondolati világban létezem illetve élek, viselkedek? Miért pont úgy, és mi ennek a (sajnálatos) következménye életterületeimre, kapcsolataimra? Hogyan változtassak, hogy környezetemmel (párommal, családommal, szüleimmel, gyermekemmel, még ha az kamasz is) harmonikusan kijöjjek?
 • Tranzakciók – Milyen kommunikációs helyzeteket alkalmazok? Honnan gyökereznek ezek? Milyen eredményre vezetnek? Honnan származnak a veszekedések, egyet nem értések? Mikor van béke? Boldog vagyok-e attól és abban, amit működtetek? Ha nem, miként változtassak? (Ha döntöttél a változás mellett, akár a tanfolyamon helyben meg is csinálhatjuk).
 • Életpozíciók – Jól vagy-e a bőrödben – minden tekintetben? Ha nem, látni fogod, miért nem. A modell bemutatja, hogy kikkel veszed körül magadat, ha bizonyos helyzetben és állapotban vagy. Ha nem komfortos, boldogító és nem egészséges ez számodra, a lelkednek nem okoz ez örömöt, akkor akár a tanfolyamon is hozhatsz egy döntést, hogy mit szeretnél helyette elérni. A módszer pedig megmutatja, mire és hogyan fókuszálj. Az eredmény: garantáltan el fogsz jutni oda, hogy a pozitív változást el is érd akár pár hét alatt.
 • Stroke-ok, mint elismerés (angol szakszó, fordítása nem lehetséges, de tartalma annál inkább lényeges) – Kaptál-e eleget, vagy megsérültél? Hogyan bántak ezzel a szüleid? Ha valamiben hiányod van, akkor az történik, hogy környezetedtől, párodtól ezt fogod „követelni”, ugyanakkor ha adja, nem tudod befogadni. Tudod-e, hogy vajon miért nem? A párkapcsolati problémák egy része itt is gyökerezik. Akarod-e korrigálni? A modell megmutatja, hogyan lehet. Ez a modell továbbá összefügg önértékeléseddel, önbizalmaddal, amely oly sok ember életében (nagyon) alacsony és sérült.
 • Játszmák – Minden játszma vége „dráma”, sírás, haragvás, a szereplők sérülnek benne. Mégis miért csinálja az ember, ha magának és másnak fájdalmat okoz vele? Hogyan lehet kijönni belőle? A másiknak sem jó! Milyen berögzült szerepek vannak, amelyeket ilyenkor cipel az ember? Ha van benned ilyen szerep, a kurzuson leteheted. Megtanulod, hogy hogyan mászhatsz ki egy játszmából, ha már elkezdődött, de még inkább azt, hogyan hagyd el életedből a sérülések gyűjtését.
 • Gátló parancsok – 12 ilyen parancs van, óriási jelentőségű ennek ismerete felnőtt létünkben, és a gyerekeinknél. Mit okoz, ha ezek közül akár egyet is megkaptál szüleidtől? Általában 5-7 darabot cipelünk, ezért megy nehezen az élet!!! Hogyan adjuk át gyermekeinknek? Hogyan csináljuk, hogy ne adjuk tovább? Természetesen megtanulod ezek feloldását is.
 • Szülőtől kapott előírások – Ezek alapján „kormányozod életedet”, és adsz „gázt” életed folyamatának, ugyanakkor van néhány felesleges előírás, amely (1.) vagy komoly energiát vesz el tőled, (2.) és / vagy megakadályoz abban, hogy egyenes úton saját tervezett / vállalt célod felé haladj. Amikor megszületünk, egy meghatározott mennyiségű életenergiát kapunk. Ezt fordíthatjuk magunkra, de odaadhatjuk persze másnak is. (Érdemes ugyanakkor tudni, hogy más is kapott pont elég energiát az életéhez, de élhet úgy is, hogy folyamatosan a másokét halássza el.) Fontos ismeret ez, hogy ne más életét éld vagy valósítsd meg, és hogy ne csak döcögve adj energiát a dolgaidnak. Szülőtől jövő programok ezek, melyeket megváltoztathatsz.
 • Időstrukturálás – Felgyorsult az idő, vajon jól használom-e fel, vagy elfecsérlem? 6 féle időminőségben mehet el az idő. Vajon miért tartózkodok bizonyos időminőségben többet? Van-e ennek haszna számomra, vagy elfecsérelt időminőségek ezek? Van-e bennem hárítás bizonyos időminőségben, és hogyan jelentkezhet ez életemben? Ennek megértése vezet ahhoz, hogy jól gazdálkodjunk ÉLETÜNKKEL. Hogyan hasznosíthatom sokkal jobban az időmet? Miért folyik ki időnként a kezemből? Ha nem felel meg a kapott „diagnózis” magadról, a kurzuson elindulhat a változás.
 • Szerződések magammal, másokkal, az élettel… – A szerződések minket segítő eszközök életünk vezetésében. Segít saját magunk menedzselésében, életünk irányításában, kapcsolatainkban. A szerződésekkel képesek vagyunk arra is, hogy meghúzzuk az egészséges határainkat is (lelki életünkhöz ez elengedhetetlen): eddig te bejöhetsz, ide csak az, aki…, oda az sem. Védelmet jelent életünk folyamataiban. A jól működő kapcsolatok feltétele ennek tudatos ismerete: van szóbeli, írásbeli, de elsősorban a tudás erről az eszközről az, ami segíti életünk sikeres menedzselését.
 • Konfliktuskezelés – 5 jellemző konfliktuskezelési mód van, amely árulkodik arról is, hogy a személy harmonikusan működteti-e belső dinamikáját vagy sem. Érdemes megismerni, hogyan oldjuk meg a problémáinkat, továbbá ha a konfliktusok kezelésében diszharmóniát érzékelünk, vagy a konfliktusainkat nem tudjuk jól megoldani. Kulcsot kap ahhoz, miként lehet a megoldási módot eredményessé tenni.
  Módszertan: tesztek, kérdőívek, elmélet, gyakorlat

Jelentkezés >>>

D modul (2.modul, Nyitott): Szellemi – spirituális – lelki életvezetés és gyakorlatok

Azon munkahipotézisre épít, hogy az ember multidimenzionális lény, azaz testből, lélekből és szellemből áll.spirituális

A jelenkori modern pszichológiának nagy hiánya és egyben problémája is (ezért is éli válságkorát, hiszen sok- sok esetben sem válaszokat, sem módszereket nem tud adni a megoldások keresőinek) – írom ezt klinikai szakpszichológusként, tanácsadóként és trénerként, vállalati szférákban is dolgozó szervezetfejlesztőként, – hogy csak jelen fizikai életünket veszi figyelembe (azaz a megfogantatástól a halálig tart az élet), és sem az igazi múltját, sem a jövőjét (transzcendencia) még csak meg sem említi.

Sajnos ezzel egy olyan helyzetet teremt, hogy az egyéni élet sorskerekéből kiragad – mondjuk – egy forgásnyit, és igyekszik azt úgy „tálalni”, hogy megszületésünkkor nem volt semmi, halálunk után szintén semmi nem lesz, de igyekezz értelmes és boldog életet élni… de minek is? És mitől van az, hogy számtalan problémára nincs jelen életbeli magyarázat, sem megoldás? És akkor minek engedjem el a haragomat, az igazságomat, a hatalomvágyamat, önzőségemet és legyek, kedves, szeretetteljes stb.?

Olyan tudatlanságban élhetünk akár, hogy azt sem tudjuk, hogy mitől betegszünk meg, mitől mennek tönkre párkapcsolataink, vagy mitől jönnek komoly anyagi veszteségek.

Ezt a modult azoknak ajánljuk, akik szeretnének tágabb perspektívából rálátni az életre, és / vagy szeretnének azon ügyfeleiknek segíteni, akik ezen kérdésekre nyitottak, és a megoldásokat – többek között – innen is szeretnék meríteni.

Nagyon kevés azon segítők száma, akikkel erről hatékonyan lehet beszélni.

Szükség van ezen témákban is jártas coachokra, tanácsadókra.

Témák:

 • Teremtés, eredetünk, jövőnk
 • Mi értelme az életnek, merre tartunk?
 • Honnan tudható az, hogy tiszta az egyén kapcsolódása és tiszta az energetikája?
 • Mit okoz a nem megfelelő kapcsolódás és a problémás testmező? Hogyan jelentkezik ez (testi betegségekben, viselkedésbeli zavarokkal)?
 • Mitől nem működnek az életfeladatok – energia szintű magyarázatok, hibás programok? Elementálok, entitások stb.
 • Életünket, kapcsolatainkat, működéseinket befolyásoló energiák, ezek csoportosítása, kezelése.
 • Gátló programok kivételének gyors technikája.
 • Megoldások – módszerek a fenti problematikákra – végre hatékonyan – tanácsadóként (azaz nem gyógyítóként!)
 • Területek, amelyek az elsajátított módszerekkel javíthatók: egyéni elakadások (életvezetési tanácsadás), gyermeknevelés, párkapcsolati tanácsadás, munkahelyi és anyagi gondok, egészség.

Módszertan: elmélet, gyakorlat

Jelentkezés >>>

F modul (3.modul, Zárt, feltétele az A+D modulok elvégzése): Coaching (tanácsadási) technikák, módszerek, gyakorlatok

Huszonöt éves tapasztalattal és sok- sok tanulmánnyal magam mögött azt tanítom meg, hogy a segítői beszélgetés folyamata hogyan tud a legcélirányosabb lenni, bármilyen életterületen.

Jelszavam mindig az volt, hogy hatékonyan haladjunk ügyfelünkkel, fókuszáljunk a gyakorlati megoldásokra, hogy az ügyfelek által kívánt változás mihamarább megtörténjen. Minek is dagonyázzunk, amikor annyi ember vár szakemberre – persze a jóra, a megfelelőre?

Ezen technikai modul után képes leszel coaching, illetve tanácsadói munkára.

Bárhol végeztél már segítői képzést, tanfolyamot, garantálom, hogy még jobban alkalmassá válsz az egyén – és természetesen magad – életútját modellek segítségével (is) átlátni, módosítani, gyermekedet az életre sokkal jobban felkészíteni majd őt útjára elindítani, a hozzád fordulókat pedig hatékonyan segíteni.

Ha eddig csak tanultál, képezted magad, akkor most itt az ideje a gyakorlatban is végre elindulni.

Témák:

 • Ki az ügyfél? Kivel kötünk szerződést?
 • Szerződéskötés módszertana.
 • Első találkozás – első beszélgetés (célja, tartalma, keretei).
 • Elvárások a tanácsadóval/tanácsadással szemben. Tanácsadó és ügyfél viszonya.
 • A tanácsadó /segítő identitása.
 • A folyamat tartalma, kerete.
 • Mik az együttműködést akadályozó tényezők tanácsadó/segítő és ügyfél viselkedésében, és hogyan kerülhetjük el ezeket?
 • Tanácsadói/segítői önismeret: milyen erősségekre van szüksége egy tanácsadónak/segítőnek? Én hol vagyok ebben? Hogyan tudom magam alakítani gyorsan, praktikusan?
 • Tanácsadási alapelvek – a tanácsadó és az ügyfél biztonsága, mint alapkövetelmény.
 • Tanácsadási módszerek, eszköztár

Módszerek: elmélet, gyakorlat

Jelentkezés >>>

G modul (4.modul, Zárt, feltétele az A+D+F modulok elvégzése): Integratív coaching /tanácsadási technikák, módszerek a gyakorlatban

A modulban azok az eredményesen és hatékonyan alkalmazható módszerek gyakorlati elsajátítása történik meg, amelyek személyre szabottan tudnak segíteni az elakadásokban, attól függően, hogy az ügyféllel a matériumban, vagy lelki – szellemi síkokban is lehet dolgozni.

Ha az ügyfél inkább az anyagi világban van, elengedhetetlenül szükségesek olyan alternatív technikák alkalmazása, melyek nemcsak a viselkedési szinten, hanem a lelkei szinten is hatnak oly módon, hogy  – bár arról nem beszélünk, hogy mi a szellem és lélek – mégis ezeken a (strukturális) szinteken is létrejön a változás.

A modulban elsajátítható a coaching ( tanácsadói) folyamatokban használható gyakorlati gestalt, pszichodráma – monodráma, a szimbólumokkal való dolgozás, vezetett vizualizáció – imagináció – meditáció, az Újrahangolás® elmélyítése, Bach virágterápia szemlélete és módszere, mint folyamatsegítő alkalmazás, NLP, fókuszmódszer – sok-sok gyakorlással.

A cél az, hogy a coach bátran, könynedén tudjon sokféle módszer között választani, az ügyfele egyéni sajátosságát és problémáját nézve.

Azokkal a módszerekkel foglalkozunk, melyek a harmadik modulból kimaradtak:, viszont a coaching folyamatban integrálható.

A modul 2018 telétől induló csoportokban még opcionálisan végezhető el a harmadik modul után, ugyanakkor a korábban végzetteknek továbbképző modul is.

2019 tavaszától a negyedik modul a szellemi – lelki coaching  alapképzés része, a coach oklevél ezután kapható. A negyedik modul gyakorlati ismeretei szükségesek ahhoz, hogy valaki szellemi – lelki coach szakemberré váljon.

Témák:

 • gestalt módszer (elmélet + bemutatás+ gyakorlat)
 • modondráma (elmélet + bemutatás+ gyakorlat)
 • pszichodráma (elmélet + bemutatás+ gyakorlat)
 • coaching folyamatok szimbólumokkal (elmélet + bemutatás+ gyakorlat)
 • vizualizáció – imagináció –vezetett meditációs technika (elmélet + bemutatás+ gyakorlat)
 • fókuszmódszer (elmélet + bemutatás+ gyakorlat)
 • relaxációs technikák (elmélet + bemutatás+ gyakorlat)
 • javasolt NLP-s gyakorlatok a coachingban (elmélet + bemutatás+ gyakorlat
 • Újrahangolás® elmélyítése
 • Bach virágterápia szemlélete, gyakorlati alkalmazása gyorsan, eredményesen

Jelentkezés >>>

 


2019-ben induló képzéseink

Október 4-5-6 (péntek 14.00–18.00, szombat 10.00-18.00, vasárnap 10.00-16.00)

VAGY

November 4-5-6 (hétfő 9.00-16.00 (hétfő 9.00-16.00, kedd 9.00-16.00, szrda 9.00-13.30)

VAGY

November 16-17 (szombat 10.00-18.00, vasárnap 9.00-17.00)

D modul (Nyitott): Szellemi – spirituális – lelki életvezetés és gyakorlatok:

Október 11-12-13 (péntek 14.00–18.00, szombat 10.00-18.00, vasárnap 10.00-16.00) (Szellemi – spirituális – lelki életvezetés és gyakorlatok)

vagy

November 13-14-15 (szerda 14.00-18.00, csütörtök 9.00-16.00, péntek 9.00-13.30) (Szellemi – spirituális – lelki életvezetés és gyakorlatok)

vagy

December 7-8 (szombat 10.00-18.00, vasárnap 9.00-17.00) (Szellemi – spirituális – lelki életvezetés és gyakorlatok)

F modul (Zárt, feltétele az A+D modulok elvégzése): Coaching (tanácsadási) technikák, módszerek, gyakorlatok:

Október 25-26-27 (péntek 14.00–18.00, szombat 10.00-18.00, vasárnap 10.00-16.00)

VAGY

December 2-3-4 (hétfő 9.00-16.00, ked 9.00-16.00, szerda 9.00-13.30)

G modul (Zárt, feltétele az A+D+F modulok elvégzése): Integratív coaching /tanácsadási technikák, módszerek a gyakorlatban:

November 8-9-10 (péntek 14.00–18.00, szombat 10.00-18.00, vasárnap 10.00-16.00)

VAGY

December 4-5-6 (szerda 14.00-18.00, csütörtök 9.00-16.00, péntek 9.00-13.30)

Rugalmas képzés, ha valamelyik modul időpontja nem megfelelő, van lehetőség későbbi időpontokban folytatni illetve befejezni a képzést. A tanfolyamok folyamatosan indulnak.

Állítsd össze naptáradat, hogy mely időpontokban jók neked a képzések!

Ha valamelyik időpont nem megfelelő, a későbbiekben pótolhatod. Az első és második modul nem követi egymást, tehát az is lehetséges, hogy előbb a második modult, utána az elsőt végzed el.

A harmadik modul feltétele viszont az I-II. modulok elvégzése.


Ár:

1-1 modul: 69.000 Ft – ez bruttó ár, számlát adunk, elszámolható.

Ha a négy modult egyszerre fizeted be az első képzési napod előtt egy hónappal, akkor 20.000 Ft kedvezményt adunk. Így a teljes összeg 276.000 Ft helyett 256.000 Ft.

A képzés végén minden hallgató oklevelet kap.

Ki vezeti?

Várnai Myrtill  – felnőtt és gyermek szakpszichológus, alternatív pszichológus, az Egységtanos Lélek- és Szellemgyógyászat összeállítója, alternatív lélekgyógyász, tanácsadó, tréner, szervezetfejlesztő (közgazdász), csoportterapeuta.

 

Horváth Evelin – Oktatásszervezés.
Telefon: +36 (20) 340 6519
E-mail: evelin@ujrahangolas.hu

 

 

Helyszín:

1013 Budapest (I. kerület), Attila u. 17.

Helyfoglalás:

15.000 Ft befizetésével, amely összeg nem visszatéríthető, de másra átruházható ugyanerre a képzésre. Kérjük utalással vagy postai csekkes befizetéssel rendezni.

Számlaszám: 65700103-10124835-00000000, B3 Takarékszövetkezet, Morea Team Kft.

Az utalás során a „közlemény” rovatba kérjük feltüntetni az alábbiakat: a jelentkező(k) neve, a tanfolyam(ok) neve (rövidítve is megfelelő).

Jelentkezési határidő:

A jelentkezés folyamatos, azonban a korlátozott férőhelyek miatt a részvételi szándékot a beérkezések sorrendjében igazoljuk vissza. A helyet biztosítani a helyfoglalási díj beérkezése után tudjuk, ezért javasoljuk, hogy lehetőség szerint a legrövidebb időn belül kerüljön befizetésre a helyfoglalás összege.

Amennyiben a képzés indítását megelőző 1-2 hétben látta meg a hirdetést, és szeretne még jelentkezni, kérem érdeklődjön e-mailben vagy telefonon, hogy tudunk-e még helyet biztosítani a képzésre.

 


Jelentkezés:

Választott időpont:
A modul: Október 04-05-06A modul: November 04-05-06A modul: November 16-17D modul: Október 11-12-13D modul: November 13-14-15D modul: December 7-8F modul: Október 25-26-27F modul: December 2-3-4G modul: November 8-9-10G modul: December 4-5-6

Tranzakcióanalízis

Ha tetszik, oszd meg másokkal is!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
-->