Párkapcsolat építés


Ha tetszik, oszd meg másokkal is!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Szellemi – spirituális – lelki PÁRKAPCSOLATI tanfolyam

A tartalmas és boldog párkapcsolatért :: Egy vagy két modulos (2 x) 2 és fél napos tanfolyam, kedvedre választhatsz: hétköznap vagy hétvégén

Hogy haladj, fejlődj, és tartalmas életed legyen!

Popper Péter ezt mondta:

 „A párkapcsolat az emberiségnek a történelem folyamán egy megoldatlan problémája. … ez egy kudarc.”

Müller Pétertől pedig ezt olvashatjuk:

A jelenlegi pszichológia, mely az anyáig és apáig, de legfeljebb csak a méhen belüli emlékekig visszamenve próbál megérteni egy emberi lelket, a felszínen jár…”

4 tény 2,5 évtized tanácsadói tapasztalatából

 1. Ha nincsenek bizonyos ismereteink és modelljeink a párkapcsolatról és boldog családi együttélésről, tudatosan és tartósan nem tudunk formálódni, és tehetetlenül állunk a párkapcsolati kudarcainkkal, akár addig is eljutva, hogy teljesen elutasítjuk azt, hogy nyitottak legyünk a párkapcsolatra. Pedig nem ez lenne a megoldás!

A modellek arra jók, hogy rálássunk a jelenlegi mechanizmusokra, és képesek legyünk változtatni azon, amit nem jól működtetünk.

 1. Egy párkapcsolati diszharmónia nem tud tartósan helyreállni, továbbá nem tud tartósan örömteli, harmonikus szinten maradni (egy életre szólóan), ha csak a „helyes” kommunikáció illetve az együttműködés szabályainak elsajátításáról szólnak. Azaz a felszínen járnak… (Ezt a fenti idézetek is alátámasztják.). Érdemes lenne a párkapcsolatot keresőknek illetve abban élőknek a lehető legtöbb ismeretet elsajátítani ahhoz, hogy a tartós, boldog párkapcsolatot – azaz a család alapjait – felépítsék, hogy abban tartalmas, élvezetes, boldog életet tudjanak együtt megélni.
 1. Ha a párkapcsolatban élő nem ismeri a párkapcsolat ANATÓMIÁJÁT – azaz tudatosan nem sajátította el, hogyan működik egy harmonikus, boldog kapcsolat illetve család és / vagy saját családjában nem látta a jó mintát (nagyon kevesen kaptak és kapnak jó mintát!), akkor nem lesz képes azt boldoggá formálni (egy életre szólóan).

Ami lesz: PATOLÓGIÁSAN (azaz „betegesen”) működő párkapcsolat – ahogy ezt sokan tapasztalják saját családjukban illetve környezetükben is. Érdemes lenne ezzel is tisztában lenni.

 1. Ha egy párkapcsolati tanulási folyamat során negligáljuk a Lelket és a Szellemet, azaz ha nem veszünk tudomást az ember több-dimenzionális létéről (= a test – lélek – szellem egységéről), akkor az ismeretek teljességéről sem tudunk beszélni. Muszáj a spirituális dolgokat is belevonni, hogy a párkapcsolat mibenlétét a maga teljességében megértsük.

Kiknek szól a tanfolyam?

Keresőknek, párkapcsolatban élőknek és párkapcsolatban még nem élőknek, párkapcsolatukon javítani akaró egyéneknek és pároknak, és szimplán érdeklődőknek, hogy jól tudják csinálni, a maguk örömére, haladására, fejlődésére, gyermekeik jövőjének érdekében.

Egy rövid visszajelzés a sok hasonló közül:

„Szeretném megköszönni a múlt hétvégi oktatást, nagyon jó és hasznos volt, kevés ilyen jó képzés van, ahol ennyit tanul az ember.”
Raposa Edina

Két egymástól független modul, válaszd azt, ami tetszik, de leginkább mindkettőt!

Speciális tanfolyam, de mitől?

A modulok speciális tartalmától, melyek egyenként is önálló egységet képeznek, és elvégezhetőek anélkül, hogy a teljes 5 napot (2 x 2,5 nap) valaki végigjárná.

Mindkét modul maximálisan alkalmas arra, hogy a saját párkapcsolati működést átgondold, formáld, jobbá tedd, és hogy a méltó társad megtaláld.  Válaszd azt, amelyikre inkább kíváncsi vagy, vagy válaszd mindkettőt!

Első modul:

Eric Berne: Tranzakcióanalízis (saját élmény, önismeret, tanácsadás egyben)

Azoknak is ajánljuk, akik a teljes tanfolyamot nem kívánják elvégezni, ugyanakkor magukat hatékonyan, gyors módszerrel szeretnék megismerni, illetve formálni, életüket (párkapcsolatukat is) helyes mederbe terelni.

A tranzakcióanalízis, mint komplex módszer modelleken keresztül nagyon frappánsan mutatja meg bárki számára, hogy honnan erednek a problémák (múlt), mi a jelen állapot (azaz mi a „diagnózis”, hol tart a változási folyamatában), valamint hogy mit és hogyan kell változtatni ahhoz, hogy az átalakulás megtörténjen (jövőmunka).

Párkapcsolati coachingnál a modul kihagyhatatlan alapismereteket tartalmaz, hogy a tanácsadás ne csupán a tartalom szintjén maradjon – például hogy mit mond egyik a másiknak stb. – hanem a folyamatra fókuszáljon– azaz hogy a párok magasabb szinten lássanak rá arra, mi is a probléma egymás között. A párok tagjai a modellek segítésével rálátnak saját és a közösen „összehozott” működésmódjukra, és arra, mit és hogyan lehet és érdemes átalakítani. Ezután (közös) működésük elkezd változni.

A módszert folyamatosan alkalmazzuk a segítői folyamatokban, az ügyfelek legnagyobb örömére és megelégedésére, hiszen végre ők is megértik, mi volt a probléma eddig, és hogyan lehet pár hónap alatt teljesen más működésmódra áttérni, ami elvezeti őket az örömhöz, a boldogsághoz, a nyugalomhoz, a bőséghez.

Általában egy-egy ügyféltalálkozáskor 1-2 modellt veszünk át, és nagyon gyors változás tapasztalható az egyéni, a párkapcsolati és gyermeknevelési területeken is, csak hogy a legfontosabbakat emeljük ki.

Ha szakemberként azt kérdeznék tőlem, hogy mi az, amit szerintem minden embernek el kellene sajátítani a pszichológiából, hát ez a pár napos ismeret. Használható az élet minden területén, ha valaki kompetens cselekvőként szeretné életét kézbe venni, és nem csak sodortatni akarja magát az élet zavaros vizén.

Sajnos az ismeret nem annyira közismert, mint annak lennie kellene.

Témák / modellek (szakkifejezésekkel – mivel az angol szakszavak jó része sokkal átfogóbb, mint a magyar differenciáltabb szóhasználat):

 • Sorskönyv és sorskönyvi folyamatok– Milyen hatásokra, milyen szülői programokat felvéve rakja össze a gyermek a földi életútját, és hogyan alkot ebből forgatókönyvet? Mit tegyünk, ha rájövünk, hogy vannak területek, amikor ez a sorskönyv nem jó, hibás, tévútra vezet, nem ezt szeretnénk élni? Mi van, ha egyes területeken a szülői mintákat éljük? Hogyan változtassunk rajta? (A kurzuson ezt átvizsgáljuk, és a változtatás irányát illetve a lépcsőket akár ott meg is hozhatod.)
 • Én-állapotok– Hogyan és milyen érzés és gondolati világban létezem illetve élek, viselkedek? Miért pont úgy, és mi ennek a (sajnálatos) következménye életterületeimre, kapcsolataimra? Hogyan változtassak, hogy környezetemmel harmonikusan kijöjjek (párommal, családommal, szüleimmel, gyermekemmel, még ha az kamasz is)?
 • Tranzakciók – Milyen kommunikációs helyzeteket alkalmazok? Honnan gyökereznek ezek? Milyen eredményre vezetnek? Honnan származnak a veszekedések, egyet nem értések? Mikor van béke? Boldog vagyok-e attól és abban, amit működtetek? Ha nem, miként változtassak? (És ha döntöttél a változás mellett, akár ott helyben meg is csinálhatjuk).
 • Életpozíciók– Jól vagy-e a bőrödben – minden tekintetben? Ha nem, látni fogod, miért nem? A modell bemutatja, hogy kikkel veszed körül magadat, ha bizonyos helyzetben és állapotban vagy. Ha nem komfortos, boldogító és nem egészséges ez számodra, a lelkednek nem okoz ez örömöt, akkor akár a tanfolyamon is hozhatsz egy döntést, hogy mit szeretnél helyette elérni. A módszer pedig megmutatja, mire és hogyan fókuszálj. Az eredmény: garantáltan el fogsz jutni oda, hogy a pozitív változást el is érd akár pár hét alatt.
 • Stroke-ok, mint elismerés (angol szakszó, fordítása nem lehetséges, de tartalma annál inkább lényeges)– Kaptál-e eleget, vagy megsérültél? Hogyan bántak ezzel a szüleid? Ha valamiben hiányod van, akkor az történik, hogy környezetedtől, párodtól ezt fogod „követelni”, ugyanakkor ha adja, nem tudod befogadni. Tudod-e, hogy vajon miért nem? A párkapcsolati problémák egy része itt is gyökerezik. Akarod-e korrigálni? A modell megmutatja, hogyan lehet. Ez a modell továbbá összefügg önértékeléseddel, önbizalmaddal, amely oly sok ember életében (nagyon) alacsony, és sérült.
 • Játszmák– Minden játszma vége „dráma”, sírás, haragvás, a szereplők sérülnek benne. Mégis miért csinálja az ember, ha magának és másnak fájdalmat okoz vele? Hogyan lehet kijönni belőle? A másiknak sem jó! Milyen berögzült szerepek vannak, melyeket ilyenkor cipel az ember? Ha van benned ilyen szerep, a kurzuson leteheted. És megtanulod, hogy hogyan mászhatsz ki egy játszmából, ha már elkezdődött, de még inkább azt, hogyan hagyd el életedből a sérülések gyűjtését.
 • Gátló parancsok – 12 ilyen parancs van, óriási jelentőségű ennek ismerete felnőtt létünkben, és a gyerekeinknél. Mit okoz, ha ezek közül akár egyet is megkaptál szüleidtől?  Általában 5-7 darabot cipelünk, ezért megy nehezen az élet!!! Hogyan adjuk át gyermekeinknek? Hogyan csináljuk, hogy ne adjuk tovább? És természetesen megtanulod ezek feloldását.
 • Szülőtől kapott előírások– Ezek alapján „kormányozod életedet”, és adsz „gázt” életed folyamatának, ugyanakkor van néhány felesleges előírás, amely (1.) vagy komoly energiát vesz el tőled, (2.) és / vagy  megakadályoz abban, hogy egyenes úton saját tervezett / vállalt célod felé haladj. Amikor megszületünk, egy meghatározott mennyiségű életenergiát kapunk. Ezt fordíthatjuk magunkra, de odaadhatjuk persze másnak is. (Érdemes ugyanakkor tudni, hogy más is kapott pont elég energiát az életéhez, de élhet úgy is, hogy folyamatosan a másokét halássza el.) Fontos ismeret ez, hogy ne más életét éld vagy valósítsd meg, és hogy ne csak döcögve adj energiát a dolgaidnak. Szülőtől jövő programok ezek, melyeket megváltoztathatsz.
 • Időstrukturálás– Felgyorsult az idő, vajon jól használom-e fel, vagy elfecsérlem? 6 féle időminőségben mehet el az időm. Vajon miért tartózkodok bizonyos időminőségben többet – van-e ennek haszna számomra, vagy elfecsérelt időminőségek ezek?  Van-e bennem elhárítás bizonyos időminőségben, és hogyan jelentkezhet ez életemben?  Ennek megértése vezet ahhoz, hogy jól gazdálkodjunk ÉLETÜNKKEL.  Vagy hogyan hasznosíthatom sokkal jobban az időmet? Miért folyik ki időnként a kezemből? Ha nem felel meg a kapott „diagnózis” magadról, a kurzuson elindul a változás.
 • Szerződések magammal, másokkal, az élettel…– A szerződések minket segítő eszközök életünk vezetésében. Segít saját magunk menedzselésében, életünk irányításában, kapcsolatainkban. A szerződésekkel képesek vagyunk arra is, hogy meghúzzuk az egészséges határainkat is (lelki életünkhöz ez elengedhetetlen): eddig te bejöhetsz, ide csak az, aki…, oda az sem. Védelmet jelent életünk folyamataiban. A jól működő kapcsolatok feltétele ennek tudatos ismerete: van szóbeli, írásbeli, de elsősorban a tudás erről az eszközről az, ami segíti életünk sikeres menedzselését.
 • Konfliktuskezelés 5 jellemző konfliktuskezelési mód van, mely árulkodik arról is, hogy a személy harmonikusan működteti-e belső dinamikáját vagy sem. Érdemes megismerni, hogyan oldjuk meg a problémáinkat, és ha a konfliktusok kezelésében diszharmóniát érzékel valaki, vagy a konfliktusait nem tudja jól megoldani valaki. Megoldást kap arra, miként lehet a megoldási módot eredményessé tenni.

Módszertan: tesztek, kérdőívek, elmélet, gyakorlat

Második modul: A párkapcsolat szellemi – spirituális – lelki síkjai – gyakorlati munka tükrében

Azon munkahipotézisre épít, hogy az ember multidimenzionális lény, azaz testből, lélekből és szellemből áll.

A jelenkori modern pszichológiának nagy hiánya és egyben problémája is (ezért is éli válságkorát, hiszen sok- sok esetben sem válaszokat, sem módszereket nem tud adni a megoldások keresőinek) – és írom ezt klinikai szakpszichológusként, tanácsadóként és trénerként –, hogy csak jelen fizikai életünket veszi figyelembe (azaz a megfogantatástól a haláig tart az élet), és sem az igazi múltját, sem a jövőjét (transzcendencia) még csak meg sem említi.

Sajnos ezzel egy olyan helyzetet teremt, hogy az egyéni élet sorskerekéből kiragad – mondjuk – egy forgásnyit, és igyekszik azt úgy „tálalni”, hogy megszületésünkkor nem volt semmi, halálunk után szintén semmi nem lesz, de igyekezz értelmes és boldog életet élni… de minek is? És mitől van az, hogy számtalan párkapcsolati problémára nincs jelen életbeli magyarázat, sem megoldás? És akkor minek engedjem el a haragomat, az igazságomat, a hatalomvágyamat, önzőségemet és legyek, kedves, szeretetteljes stb. Egyáltalán miért maradjak benne egy párkapcsolatba, vagy minek tegyek erőfeszítést annak megjavításáért?

Alap dolgok tisztánlátása nélkül a párkapcsolati nehézségek csak alig-alig plasztikázhatóak.

Ezt a modult azoknak ajánljuk, akik szeretnének tágabb perspektívából rálátni a párkapcsolat valódi rejtélyeire, a miértekre és a megoldásokra. Azaz szeretnék megérteni az életet, a párkapcsolat értelmét, feladatait, lehetőségeit és szépségét, és egymást építő, tartalmas párkapcsolatban szeretnének élni.

Amíg a szülők, nagyszülők, ősök rossz párkapcsolati mintái nincsenek feloldva, és nincsenek jó és új minták a pár tagjának rendszerében, amíg saját karmáikkal bajlódnak különféle életterületeiken és nem oldják fel valamilyen módszerrel, addig minimális az esély arra, hogy a párnak egyéni és párkapcsolati élete, párkapcsolati működései jók lesznek. (Arról nem is beszélve, hogy egy párkapcsolati jó megoldás utódaik életét is befolyásoló – könnyítő folyamatairól is szó van, hiszen amit az egyén és a pár generációsan is megoldott, azokat a terheket már nem kell az utódoknak cipelniük.)

Tapasztalatok szerint párok úgy tudnak jó szintű, boldog párkapcsolatban élni, ha

 • megvannak a jó párkapcsolati modelljeik (a tanulási fázisban ezeket elsajátíthatod, majd a módszertani részben meg is tanulgatod, hogyan add át ügyfeleidnek is)
 • lerakta szülei, ősei rossz mintáit (itt lerakhatod),
 • kitisztította jelen és előző életek beszűrődő rossz programjait (itt megteheted),
 • ha megszünteti téves párkapcsolati hitrendszereit (itt felülírod),
 • ha az egyén kész jelen és előző életbeli nem szeretetteljes kapcsolatainak oldására, a megbocsátásra, esetleg karma oldásra (itt gyakorlati módszereket kapsz erre),
 • ha elsajátítja a lelki és szellemi szintű (igen, ilyen is van) konfliktuskezelési módszereket,
 • ha érett személyiséggé válik (ehhez modelleket kapsz, és begyakorolt működéseket).

Témák:

 • Teremtés, eredetünk, jövőnk a párkapcsolat tükrében.
 • Mi értelme a párkapcsolatnak?
 • Honnan eredeztethető a párkapcsolat problémája MÉG, ha nem a jelen életből és nem a szüleinktől?
 • Párkapcsolati probléma és megoldástérkép szerkesztése  – párkapcsolatot gátló tényezők ill. megoldást jelentő elemek.
 • 4 szintű feltáró munka:
  • Tudatos szint: párkapcsolati minták (és tagadások), modellek, hiedelmek, következtetések jelen életben
  • Tudattalan szint: a látható, hallható információk alapján a tudattalanban összegyűjtött téves információk, következtetések, saját és kapcsolati működésminták, párkapcsolati programok feltárása
  • Előző életbeli szint: karmák (szerződések, fogadalmak, kötések, stb.), előző életbeli minták, programok, generációs folyamatok feltérképezése
  • Energetikai szint: a testmezőben (aurában) és csakrákban tárolt elementálok, entitások, blokkok; kapcsolódás.
 • Mit okoz a nem megfelelő kapcsolódás és a blokkolt, nem tiszta testmező egy párkapcsolatban? Miért alakult ki?
 • A feltárt 4 szint megoldó képlete
 • Gátló programok, hiedelmek, blokkok stb. kivételének gyors technikája
 • Megoldások – módszerek a fenti problematikákra – végre hatékonyan – tanácsadóként (azaz nem gyógyítóként!)
 • Területek, melyek az elsajátított módszerekkel javíthatók: egyéni elakadások (életvezetési tanácsadás), gyermeknevelés, párkapcsolati tanácsadás, munkahelyi és anyagi gondok, egészség.

Módszertan: elmélet, gyakorlat


Induló tanfolyamok 2019-ben:

Első modul (A modul):

Október 4-5-6 (péntek 14.00–18.00, szombat 10.00-18.00, vasárnap 10.00-16.00)

VAGY

November 4-5-6 (hétfő 9.00-16.00 (hétfő 9.00-16.00, kedd 9.00-16.00, szrda 9.00-13.30)

VAGY

November 16-17 (szombat 10.00-18.00, vasárnap 9.00-17.00)

Második modul (H modul):
A párkapcsolat szellemi – spirituális – lelki síkjai – gyakorlati modul a coaching munka tükrében

Augusztus 30-31- Szeptember 1 (péntek 14.30–18.00, szombat 9.00-16.00, vasárnap 9.00-16.00)


Az első és második modul nem épül egymásra, egy- egy modul függetlenül is elvégezhető. Akár kezdheted a másodikkal is.
Ha tetszenek a képzések, egy további modul elvégzésével a párkapcsolati tanácsadói/ coaching oklevelet is megszerezheted.

Ár (2019):

1 – 1 modul: 69.000 Ft.  Ez bruttó ár, számlát adunk, elszámolható.

A további időpontokat a csoport közösen beszéli meg.

A képzést oklevéllel fejezzük be.

Ki vezeti?

Várnai Myrtill – felnőtt és gyermek szakpszichológus, tanácsadó, tréner, szervezetfejlesztő (közgazdász), alternatív pszichológus, csoportterapeuta, Egységtanos Lélek- és Szellemgyógyászat összeállítója tanára

Horváth Evelin – Oktatásszervezés.
Telefon: +36 (20) 340 6519
E-mail: evelin@ujrahangolas.hu

Helyszín:

1013 Budapest (I. kerület), Attila u. 17.

Helyfoglalás:

15.000 Ft befizetésével, amely összeg nem visszatéríthető, de másra átruházható ugyanerre a képzésre. Kérjük utalással vagy postai csekkes befizetéssel rendezni.

Számlaszám: 65700103-10124835-00000000, B3 Takarékszövetkezet, Morea Team Kft.

Az utalás során a „közlemény” rovatba kérjük feltüntetni az alábbiakat: a jelentkező(k) neve, a tanfolyam(ok) neve (rövidítve is megfelelő)

Jelentkezési határidő:

A jelentkezés folyamatos, azonban a korlátozott férőhelyek miatt a részvételi szándékot a beérkezések sorrendjében igazoljuk vissza. A helyet biztosítani a helyfoglalási díj beérkezése után tudjuk, ezért javasoljuk, hogy lehetőség szerint a legrövidebb időn belül kerüljön befizetésre a helyfoglalás összege.

Amennyiben a képzés indítását megelőző 1-2 hétben láttad meg a hirdetését, és szeretnél még jelentkezni, kérlek érdeklődjél e-mailben vagy telefonon, hogy tudunk-e még számodra helyet biztosítani a képzésre.

 

Mentés

Ha tetszik, oszd meg másokkal is!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
-->