FÉNYKÖZPONT

Újrahangolás ® Képzési, Tanácsadói és Módszertani Központ

A hagyományos és alternatív pszichológia találkozása – Szolgáltatások és coach képzések

Tanácsadás, életformáló és átalakító beszélgetés, coaching

Bárhogy is hívjuk találkozásunkat, a cél ugyanaz: igazi és tartós változás jöjjön létre a teljes és boldog megvalósulás irányába.

A központi téma bármi lehet, ami testi, lelki elakadás, nehézség, akár felnőtt, akár ifjúsági vagy gyermekekkel kapcsolatos területen. 

Mindenféle megakadásánál szükség lehet egy segítőre. Jók a baráti tanácsok is, de más hozama lehet egy szakemberrel való találkozásnak, 1-1 alkalmas konzultációnak, megbeszélésnek, vagy több alkalmas folyamatnak.

Tapasztalatom, hogy kár kínlódni évekig, kár tartósan benne tapicskolni vagy ragadni a nehézségekben. Sokan azzal fordulnak hozzám, vagy írnak nekem, hogy már évek óta dolgoznak ezen vagy azon a témán. 

Hatékony (integratív és alternatív pszichológiai, lélekgyógyászati) módszerrel viszont óriási lendületet kaphatunk az elakadások oldása, feloldása, megoldása után. 

A tapasztalat alapján már 1-2 alkalom is megoldást jelenthet és utat nyithat az új felé. 

Nagyon sok életenergiánkba kerül, ha főbb életterületeink nem vagy csak döcögősen mennek. (Életenergia az, amit születésünkkor kapunk. Egy meghatározott egység – mennyiség. Fontossággal bírna ezzel jól gazdálkodni. Erre szokták azt is mondani, hogy valakinek fogy az életereje… Többen mások terheit is magukra veszik, ezzel saját életenergiájukat csökkentik úgy, hogy arról nem is tudnak. Ilyen például a megmentő szerep. Nem az én életemet élem, hanem másét, mert átvállalom más feladatát – sajnálatból.)

Főbb életterületeink:

 • párkapcsolat;
 • család: szülők, testvérek, generációk – témák a hátráltatás és egyéb konfliktusok megélése
 • anyagi – munkahelyi– karrier témák;
 • egészség / betegség;
 • gyermekvállalás és nevelés…

Ezen belül pedig sokféle egyéni konkrétum elő szokott kerülni, a legváltozatosabb témákban. Jogi megakadások, vagy például párkapcsolatnál a csalás: megcsalnak, vagy éppen a személy nem tudja eldönteni, mi is legyen az út, továbbá betegség lelki okának felkutatása, hogy a betegség ne újuljon ki, vagy más formában ne jöjjön elő újra. 

Módszerek:

A megoldási / tanácsadási / kezelési módszerek egyénre szabottak. 

Ha valaki csak az anyagban hisz, számos nagyszerű hagyományos pszichológia eszköz van a tarsolyban (például Gendling: Fókuszterápia, relaxáció, NLP, KIP – szimbólumterápia, autogén tréning, vezetett meditáció, hipnózis, D. Hawkins: Elengedés, E. Berne: Tranzakcióanalízis, monodráma, pszichodráma stb.). 

Aki szeretné ötvözni a hagyományost és az alternatívat (kvantumfizikai és kvantumpszichológiai vagy a spirituális szemléletet – előző életek, reinkarnáció, generációs minták stb.), azok számára egyedi módszerrel nagyon hatékony, a megszokottnál gyorsabb megoldást kínálok. 

A komplex és integratív megközelítéssel mind az enyhébb, mind a súlyosabb esetek is sikeres megoldást kaphatnak oly nehéz témákban is, mint a depresszió, pánik, fóbia, alvásprobléma, alkoholizmus, drog, internet és játékfüggőség, evési zavarok, vagy testi betegségeknél akár daganat kiegészítő gyógyulási folyamatában, gyermekek képességi, tanulási vagy magatartási megakadásában, bepisilésnél, szorongásnál is. 

Mitől tud tartós lenni egy ilyen folyamat?

Ahhoz, hogy a változás igazán eredményes legyen, ne csak a tünetet kezeljük, és a tünet elmúlásával magasabb megoldási szintre kerüljünk (vagyis növekedjen problémamegoldó képességünk, stabilitásunk, stb.) és a változás a személy életébe integrálódni tudjon, a folyamat valahogy így néz ki a hozzám forduló részéről: 

 • Megértés, azaz a megakadást / betegséget egy más szemléletbe helyezzük, és újraértelmezzük. Az új megközelítés a személy szintjén új értési folyamatokat indít el, mely az alapját adja a rendező, gyógyító folyamatnak.
 • Utána egy másik szintre lépünk, ahol az elakadást oldjuk, feloldjuk és megoldjuk.
 • Begyakorlás / alkalmazás – lehet velem együtt, lehet egyedül.

Akár 1-1 tanácsadás is alkalmas lehet arra, hogy ezt az egész folyamatot bejárjuk, ugyanakkor

érdemes rászánni a teljes megoldás eljutásához szükséges időt, mely teljesen egyedi. Problémaként 1-1 folyamat más és más időmennyiséget igényel, a személyiség függvényében is. Valamikor nem lehet siettetni a folyamatot. Amikor az én-erő (azaz a problémákkal való megküzdési képesség) nagy, pár alkalom is elég. Tehát a kezelési idő hosszára előre nem lehet mit mondani, bár sokan kérdezik.

Annyit szoktam mondani, hogy az itteni folyamatok nagyon hatékonyak és megoldás centrikusak, azaz csak annyit van valaki egy tanácsadói / kezelési / coaching folyamatban, amennyi valóban szükséges. A rendeződés valamikor nagyon gyors is tud lenni.

Az értelmezés pedig úgy működik, mint egy pszichoedukáció, azaz a tanulási – tanítási részt már mindenki viszi is haza privát szférájába, családjába, párkapcsolatába, munkahelyére, és tetszés szerint alkalmazza mindennapjaiba, akár már aznap. 

Testi betegségek mögött húzódó lelki problémák?

Testi betegségeknél kiemelten fontosak a kiegészítő terápiák, hiszen tudjuk, hogy szinte minden testi betegség mögött lelki tényezők húzódnak. A lélek azt üzeni: nem jól csinálod, másképpen kellene, kérlek, hallgass rám, engedd, hogy új utakra térjek veled… Ha ezen nem változtat az illető, akkor a gyógyszeres vagy műtéti kezelés után valamikor újból kiújulhat a korábbi betegség, vagy jön másik.

Minden kezelésnél lehetőség van a továbblépésre, formálódásra, új megközelítések megértéséhez, a gyógyult állapot eléréséhez. A találkozások során segítek a testi üzenet meghallásában, majd a rendeződésben, testi – lelki és szellemi szinten. 

Mit kapsz találkozásaink során?

Problémád – betegséged oldását, tisztítását, majd rendeződését. A foglalkozások más síkokon is zajlanak, mely a fizikai világban nyilvánul meg. 

Szeretettel várom a felnőtteket – gyermekeket

 • lelki és testi problémáinak kezelésére
 • megakadt személyes életutak feltárására, megoldására
 • súlyos és kevésbé súlyos betegségek alternatív kiegészítő terápiájára
 • depresszióval, energiahiánnyal, pánikkal, fóbiával, szorongásos, alvászavaros problémákkal élőket (már egy alkalom is nagyon jelentős változásokat, gyógyulásokat jelent, akár teljes rendeződésre is lehet számítani)
 • gyermekek problémájának kezelésére (magatartás zavar, hiperaktivitás, beilleszkedési zavar, éjszakai bepisilés, tanulási – képességzavar)
Várnai Myrtill

Ki tartja?

Várnai Myrtill
alternatív pszichológus

Elérhetőség:
varnaim@fenykozpont.hu
Tel.: 06 20 3697596, skype: vmyrtill

Időtartam: 

A találkozások kb. 1,5 órásak (2×45 percesek),

Hozzájárulás első alkalommal: 25.000 Ft, további alkalmak 15-25.000 Ft megegyezés szerint. Gyermekek kezelése: 12.000 Ft (45 perc) 

Helyszín: 1013 Budapest (I. kerület), Attila út 17., 24-es kapucsengő

Időpont egyeztetés telefonon: 06-20-369-75-96

Amennyiben nem ér el, kérem írjon egy sms-t, visszahívom.

Ha csak kérdése van, akkor e-mailen tud keresni engem vagy Evelint.

Időpontot viszont praktikus okok miatt szóban tudunk csak egyeztetni. Kérjük bátran keressen minket!

Messengeren, Fb-on sajnos nem tudunk időpontot foglalni.

Evelin - Life Coach

Horváth Evelin
ügyvezető, coach, oktatásszervezés

Elérhetőség:
evelin@ujrahangolas.hu
Tel.: 06 20 340 6519

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

1013 Budapest (I. kerület), Attila u. 17.

Ajándék- utalvány